Fevkani Kilisesi ; Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ile Nizip Engelliler Derneği arasında bugün yapılan prtokolle Nizip Engelliler Derneğine Devredilmiştir.
Yazdırılabilir Görünüm
Fevkani Kilisesi ; Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ile Nizip Engelliler Derneği arasında bugün yapılan prtokolle Nizip Engelliler Derneğine Devredilmiştir.
kilisenin devri tam olarak gerçekleşti mi? peki nasıl bir düzenleme yapılması bekleniyor?
Bu haber çok ilginç, kiliseyi devretme hakkı var mı Kaymakamın, bana garip geldi.
Devir işleminden sonra burası nasıl değerlendirilecek.
Niye bütün engelliler topluca hristiyan mı oluyormuş tövbe haşa. Şaka şaka engelliler burayı ne yapacak merak ettim şimdi.
Kilise devredilemez yasa musait degil restarasyon çalışmasından sonra ziyaretçiler için çalıştırılması ücretlendirilmesi hususu yasalarla sınırlı olmak üzere devir edilebilir
Selamlar
Belki bu sorum biraz tuhaf gelebilir ama merak ettigimden soruyorum nizipte hristiyan varmi?
edinilen bilgiye göre kilise 2012 yılına kadar kent müzesi olarak değerlendirilecek ve bu işlemlerin başlangıcı olarak engelliler dernegi geliştirme ve düzenleme konusunda çalışmalar başlatmış. çok yakın zamanda kilise gezilip görülebilecek bir sanat evi olarak karşımıza çıkacağı söyleniyor. eğer böylebir durum var ise gerçekten engelliler derneğini kutlamak gerek.
Fevkani Kilisesi Kültürel Faaliyetlerde kullanılmak üzere tahsisi yapılmıştır. Peki burada neler yapılabilir ?
nizip engelliler derneği ve mikro kredi iş birliği ile standlar açılarak müze ve kültürel etkinliklerin yaşanmasını sağlayabilecek bir faaliyet üzerinde çalışılmaktadır.
önemli olan burada nasıl bir etkinlik gerçekleştirileceği ve nizip e nasıl bir katkı sağlayacağı? ince elenip sık dokulması gereken bir konu...