23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı
GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET SARI’NIN
“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”
NEDENİYLE YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİ
Milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 90. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi 90 yıl önce bugün açılarak, Milli Mücadelemizi başarıya ulaştırmış ve milletimizin başının eğdirilemeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir.
Destansı mücadeleler sonucunda bizlere emanet edilen ülkemizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma noktasında güvence altında olduğunu ve Meclisimizin büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını 70 milyon insanımız yürekten hissetmektedir. İktidarımız döneminde Türkiye gücüne güç katmış olduğu bilinmelidir.
23 Nisan tarihi, TBMM'nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime katılımının ilk günü olması sebebiyle ulusal egemenlik açısından bu gün çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur.
Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz. İnanıyorum ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anarken sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını” en içten duygularla kutluyor, Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, barış, mutluluk ve esenlikler getirmesini, diliyorum.
Nizip HEM de 23 Nisan Çoskusu
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolasıyla bir tören Düzenlendi.
Törene Hem Müdüresi Suna Sertpolat Müdür Yardımcıları Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Bilgisayar Öğretmeni Saide Kaya'nın sunumuyla başlayan tören Suna Serpolatın Konusması ile devam etti. Minik öğrenciler tarafından düzenlenen oyunlar izleyiciler tarafından çok beğenildi.
Tören sonunda Saz Kursu Öğretmeni Emrullah Elçioğlu ve öğrencileri tarafından mini bir konser verildi.
23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladık
90. Yıl Kutlamaları renkli ve heyecanlı görüntüler eşliğinde yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önünde sabah saat 09.00’ da yapılan kutlama programına Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoglu, Belediye Başkan Vekili Salih Uygur, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Yaşar Büyükoğlu, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Kurum Müdürleri ve Daire Amirleri katıldı. Nizip Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Nizip Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Nizip İlçe Stadında devam eden ve saat 10.00’ da başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90.Yıl Kutlamaları Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu ve Belediye Başkan Vekili Salih Uygur’un Öğrenci ve Vatandaşların 23 Nisan Bayramlarını kutlamalarıyla başladı. 3 stajyer Kaymakam’ında izlediği kutlama programına İlçemiz vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi. Ali Alkan İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci Protokol Üyelerine buket sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90.Yıl Kutlamaları’nın coşkuyla kutlandığını belirterek, geleceğimiz olan tüm çocuklarımızı kutluyorum dedi. Daha sonra 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İlçemiz genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Okul öğrencilere yönelik yapılan Ödül Töreni’nden sonra, Tören Geçişi yapıldı. Program Halk Oyunları sonrası İlçede ilk kez yapılan ve büyük beğeni toplayan Adile Altınbaş İlköğretim Okulu Öğrencileri Melodika Müzik Korosu tarafından müzik dinletisi ile devam etti. Minik Öğrenciler ise Zeybek oynarken, Gösteri Grupları, Halk Oyunları ve programın finalinde ise gösteri grubu tarafından flamalarla Dev Türk Bayrağı gösterisi Protokol ve izleyenlerce ayakta alkışlandı. Programın sonunda ise gösterilerde emek sarf eden Beden Eğitimi Öğretmenleri, Protokol Üyeleri tarafından tebrik edildi.
Kaynak NrtMedya
Hatice Seyit Çeker İlköğretimde 23 Nisan Şenliği
Hitice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Öğrencileri de coşku ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Okul Öğretmenleri rehberliğinde gösterilere hazırlanan öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi. Velilerinde ilgi gösterdiği 23 Nisan Şenliği saat 13.00 te saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, etkinlikte çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra gitar, bağlama ve bateri şovları ile devam etti. Velilerinde seyrettiği kutlamalar Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından ilgi ile izlendi
Kaynak NrtMedya
Cumhuriyet İlköğretim’de 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle erken kutlandı. Etkinliğe, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü, Okul Öğretmenleri, Öğrenciler ve veliler katıldı. Okul Bahçesinde yapılan ve Öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel ve modern dans gösterilerinin sergilendiği etkinliklerde hem öğrenciler hem izleyenler doyasıya eğlendi. 2 saat süren etkinlikte Okul Öğrencileri 23 Nisan Şiirleri okurken dans gösterileri de programa ayrı bir renk kattı. Nizip Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun hazırladığı program vatandaşların ve velilerin beğenisini topladı.
Kaynak NrtMedya
Milletvekili mehmet sarı;
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yarınları temsil eden çocukların, geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendireceğine, müreffeh bir Türkiye\'nin barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerine inandığını bildirdi. Sarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli iradenin hayat bulduğu TBMM\'nin açılışının 90. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti. TBMM\'nin 90 yıl önce bugün açılarak milli mücadeleyi başarıya ulaştırdığını ve milletin başının eğdirilmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti: \'\'Destansı mücadeleler sonucunda bizlere emanet edilen ülkemizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma noktasında güvence altında olduğunu ve Meclisimizin büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını 70 milyon insanımız yürekten hissetmektedir. İktidarımız döneminde Türkiye gücüne güç katmış olduğu bilinmelidir. 23 Nisan tarihi, TBMM\'nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime katılımının ilk günü olması sebebiyle ulusal egemenlik açısından bu gün çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti\'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz. İnanıyorum ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye\'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.\'\' Sarı, 23 Nisan\'ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birinci Meclisin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş herkesi saygı ve rahmetle andıklarını dile getiren Sarı, şunları kaydetti: \'\'Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyor, milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan\'ın tüm ülkemize huzur, barış, mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.\'\'
Kaynak NrtMedya
Makam Koltukları Çocukların
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde makam ziyaretleri yapıldı. Kutlama programı kapsamında makam ziyaretlerinde bulunan Okul Öğrencileri kısa süre de olsa Makam Koltuklarına oturarak görevi devraldı. Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Fazilet Büşra İmamoğulları, Kaymakamlık makamını 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde ziyaret ederek temsili olarak makamı devraldı. Nizip İlçe Kaymakamlığı Makam Koltuğuna oturan Fazilet Büşra İmamoğulları, Kaymakamlık görevini temsili olarak üstlenirken ilçedeki Eğitim ve Asayiş konularıyla ilgili birimleri arayarak talimat verdi. İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise öğrencilere ve ziyaretçilere çeşitli hediyeler vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Nizip Belediye Başkanlığına ziyaret ise Abdurrahman Alkan İlköğretim Okulu tarafından yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur tarafından karşılanan 6. Sınıf Öğrencisi Kezban Esra Körük, makam koltuğunu teslim alırken, temsili olarak Belediye Başkanı oldu. Telsiz ve telefonlarla Belediye Birimlerini arayan Esra Körük, Birim Amirlerine İlçenin yeşillendirilmesi hususunda direktif verdi. Yapılan temsili ziyaret dolayısıyla Okul Öğrencilerine kitap hediye eden Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur, Bayramların coşkulu geçmesi dilek ve temennisinde bulundu. Zübeyde Fidan Sayın İlköğretim Okulu idareci ve öğrencileri tarafından ise Cumhuriyet Başsavcılığı ziyareti gerçekleştirildi. Temsili görevini yürüttüğü sırada oluşan bir olay ile ilgili polislerden bilgi alan temsili Cumhuriyet Başsavcısı 4. Sınıf Öğrencisi Güneş Tilaver konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü Ekiplerine talimatlar verdi. Temsili görevini tamamlayan öğrenciye ve Zübeyde Fidan Sayın İlköğretim Okulu idareci ve öğrencilerine Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan tarafından hediyeler verildi. Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar’ın koltuğuna Dr. Abdulkadir Erdil İlköğretim Okulu öğrencisi otururken ilçede görev yapan polislerden emniyet ile ilgili konularda bilgi aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini tekrar Emniyet Müdürü Mustafa Kantar’a devreden Okul Öğrencisi ve beraberindekilere ise çeşitli hediyeler verildi. Makam ziyaretlerinin sonuncusu ise Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt’a yapıldı. Kocatepe İlköğretim Okulu İdareci, Öğretmen ve Öğrencileri tarafından yapılan ziyarette, temsili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü görevini üstlenen 2. Sınıf Öğrencisi Ahmet Küçük, Eğitim alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı, görüş alış-verişinde bulundu. Görevini tekrar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt’a teslim eden öğrenci ve ziyaretçilere Kurt tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Kaynak NrtMedya
Nizip Ana Okulu’nda 23 Nisan Etkinlikleri
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Nizip Ana Okulu Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırladığı kutlama programı tam not aldı. Okulun bahçesinde düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı\'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlama programı, Nizip Ana Okulu öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve dans gösterileri ile devam etti.
Kaynak NrtMedya
Nizip’te 23 Nisan Etkinlikleri
Nizip Ali Alkan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle çeşitli etkinlik düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte veliler, çocuklarının gösterisini izlemek için sabah saatlerinde okula akın etti. Ana Sınıfı ve İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı şiir, kompozisyon, halk oyunları ve tiyatro gibi gösterisi izleyiciler tarafından alkışlandı.
Kaynak NrtMedya
23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladık
90. Yıl Kutlamaları renkli ve heyecanlı görüntüler eşliğinde yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önünde sabah saat 09.00’ da yapılan kutlama programına Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cem Çerkezoglu, Belediye Başkan Vekili Salih Uygur, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Yaşar Büyükoğlu, Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Kurum Müdürleri ve Daire Amirleri katıldı. Nizip Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Nizip Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Nizip İlçe Stadında devam eden ve saat 10.00’ da başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90.Yıl Kutlamaları Nizip İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu ve Belediye Başkan Vekili Salih Uygur’un Öğrenci ve Vatandaşların 23 Nisan Bayramlarını kutlamalarıyla başladı. 3 stajyer Kaymakam’ında izlediği kutlama programına İlçemiz vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi. Ali Alkan İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci Protokol Üyelerine buket sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 90.Yıl Kutlamaları’nın coşkuyla kutlandığını belirterek, geleceğimiz olan tüm çocuklarımızı kutluyorum dedi. Daha sonra 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İlçemiz genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Okul öğrencilere yönelik yapılan Ödül Töreni’nden sonra, Tören Geçişi yapıldı. Program Halk Oyunları sonrası İlçede ilk kez yapılan ve büyük beğeni toplayan Adile Altınbaş İlköğretim Okulu Öğrencileri Melodika Müzik Korosu tarafından müzik dinletisi ile devam etti. Minik Öğrenciler ise Zeybek oynarken, Gösteri Grupları, Halk Oyunları ve programın finalinde ise gösteri grubu tarafından flamalarla Dev Türk Bayrağı gösterisi Protokol ve izleyenlerce ayakta alkışlandı. Programın sonunda ise gösterilerde emek sarf eden Beden Eğitimi Öğretmenleri, Protokol Üyeleri tarafından tebrik edildi.