Maruf Marufoğlu kimdir?
Nizip'li hayırseverlerimizden Av. Maruf Marufoğlu 1942 Nizip doğumlu olup, ilkokulu Cumhuriyet ilkokulunda, orta okulu Ali Alkan Orta Okulu'nda, liseyi Gaziantep Lisesinde okumuştur. Eğitimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde sürdürmüş ve 1966 yılında ve Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 6 yıl gibi kısa bir zaman avukatlık yapmış ve avukatlığı bırakmıştır. Ve şuna sadece çiftçilikle uğraşmaktadır. Bunun yanında Arap Atı yetiştirmeyi hobi etmiştir.
Nizip'e yaptığı ve yapmayı düsündüğü projeler ;
- İlk olarak 1989 yılında 12 derslikli, anne ve babasının adını taşıyan Bilal Saide marufoğlu ilköğretim okulunuyaparakl Nizip halkının hizmetine sunmuştur.(Bu okulu yaparken devletten hiç bir yardım almamıştır.)
- 1995 yılında kendi adının taşıyan Maruf Marufoğlu lisesini hizmete açmıştır. Bu bina şu anda 1997 yılından günümüze kadar Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı Nizip Meslek Yüksek Okulu (N.M.Y.O.) olarak kullanılıyor. 2008 yılının Haziran ayında bu bina Gaziantep Üniversitesi tarafından boşaltılacak ve şu anda Cumhuriyet lisesi içerisinde yer alan Maruf Marufoğlu Anadolu Lisesi bu binaya taşınacaktır.
- 2003 yılında Nizip Devlet hastanesi içerisinde amcasının oğlu Aladdin Marufoğlu'yla birlikte annelerinin adını taşıyan Saide ve Hatice Marufoğlu Hemodiyaliz merkezini yaparak Nizip halkının hizmetine sunmuşlardır. 2005 yılında yine amcasıoğlu Aladdin Marufoğlu ile birlikte bu binanın üst katını yaparak Göz Hastalıkları ve Deri Tedavi Ünitei olarak Hizmete sunmuşlardır.
- 2005 yılında Akçakent köyü yolu üzerinde 24 derslikli eşinin adını taşıyan İslim Marufoğlu ilköğretim okulunu hizmete sunmuştur.
- 2006 yılında Fatih Sultan Mahallesinde babasının adıı taşıyan Bilal Marufoğlu Sağlık ocağını hizmete sunmuştur.
- Şuan devlet tarafından uygun bir yerin teslim edilmesi durumunda Mesleki Eğitim Merkezi yapmayı planlıyorum.