Kur’an Incillestiriliyor!
Degerli gönüldasim ülkemiz üzerinde oynanilan oyunlari görebilmemiz için bu yaziyi mutlaka okumalisiniz.Ülkü ile kaliniz.Tanri Türkü Korusun! (Bu yazi Yeniçag Gazetesinden alinmistir) .
KUR’AN Incillestiriliyor
Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nden Prof.Suat Yildirim’in Kur’an mealine Tevrat ve Incil’den bölümler ekledigi ortaya çikti...
Skandal, usta gazeteci Hulki Cevizoglu’nun hazirlayip sundugu Ceviz Kabugu programinda ortaya çikti. Hulki Cevizoglu’nun konuklarindan, Dinlerarasi Diyalog Ihaneti kitabinin yazari Prof.Dr.Yümni Sezen, Marmara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof.Dr.Suat Yildirim’in içine Tevrat ve Incil’den bölümler eklenmis Kur’an mealini izleyicilere göstermesi tartismanin fitilini atesledi.
Bu iblis edebiyatidir
KONUNUN hararetle tartisildigi sirada, dostlarinin ikazi üzerine, seyahat etmesine ragmen otomobilini park ederek programa telefonla katilan Halkin Yükselisi Partisi Genel Baskani Prof.Dr.Yasar Nuri Öztürk, durumu iblis edebiyati diye nitelendirdi. Adeta agzini açip gözünü yuman Öztürk, Prof.Yildirim’a ‘Seytanlik yapma, biz enayi degiliz. 50 yilimizi verdik bu ise’ diye bagirdi.
Allah belasini versin
ÖZTÜRK, öfkeli konusmasina Kuran’i Kerim’i Incillestirmeyi birakin. Bunun altindan kalkamazsiniz. Hadisi inkâr edenin Allah belasini versin. Sizi tövbe etmeye davet ediyorum diyerek devam etti. Bu arada söze giren Prof.Bayraktar Bayrakli da Prof.Dr.Yildirim’a hitaben, sunlari söyledi: Beynini aç sorgula. Hz.Muhammed Allah’in söylemedigi bir ayeti nasil yorumlayacak?
6 saat sürdü
Usta Gazeteci Hulki Cevizoglu’nun Kanaltürk’te yayinlanan Ceviz Kabugu programinda bu hafta yine olay vardi. Yaklasik 6 saat süren programda ilahiyatçilar birbirine girdi.
Hiristiyan Müslüman olabilir mi?
Kuran mealinde Incil ve Tevrat’tan örnekler veren ve hadisleri kaynak göstererek, Hz.Isa’nin tekrar yeryüzüne inecegini savunan Prof.Yildirim’a en sert tepki Halkin Yükselisi Partisi Genel Baskani Prof.Dr.Yasar Nuri Öztürk’ten geldi. Hiristiyan Müslümanlar tabirinin literatüre sokulduguna dikkat çeken Prof.Öztürk, Prof.Yildirim’in durumuna bu açidan baktigimizda yürekler acisidir.
Bir ilim adaminin, böyle bir unvan tasiyan adamin bu hallere düsmesi hakikaten çok hüzün vericidir. Çok dramatik bir tablo seyrettik burada. Hz.Peygamberi inkar etmiyor, fakat etrafinda birlesecegimiz öncü Hz.Isa olacaktir demesi meseledir. Dünyayi ancak Hz.Isa kurtarir mesaji verilmeye baslanmasi ve ana yayin organlarinin üstüne Isa’nin ikonunu konulmasi -basli basina Islam disi harekettir- bunun arkasindan da o meal faciasi iyice ürpertici bir manzaradir. Yaptiginiz açiklamanin ne ilmen ne dinen hiçbir tutar tarafi yoktur. Ben sizi tövbe edip, bunu bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum seklinde konustu.
Kur’an Incillestiriliyor
Ekranlarin vazgeçilmez tartisma programi Ceviz Kabugu yine milyonlari televizyon basina kilitledi. Kuran mealinin içine Tevrat ve Incil’i de ekleyen ve Hz.Isa’nin tekrar yeryüzüne inecegini savunan ve hadisleri kaynak gösteren, Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi’nden Prof.Dr.Suat Yildirim’a ilahiyatçilardan sert tepki geldi.
Programi arayan, Prof.Dr.Yasar Nuri Öztürk, durumu iblis edebiyati diye nitelendirerek, Prof.Yildirim’a Orada seytanlik yapma, beni konusturma. Biz enayi degiliz. 50 yilimizi verdik bu ise. Agzindan çikani kulagin duysun. Kuran’i Kerim’i Incillestirmeyi birakin. Hadisi inkâr edenin Allah belasini versin. Sizi tövbe etmeye davet ediyorum dedi.
Marmara Üniversitesi’nden Prof.Bayraktar Bayrakli ise, Kur’an mealinin Paulus’un mektuplari, Yuhanna Incili ve Luka Incili’yle birlestirilmesini, Beseri yazilan mektuplarla Kur’an’i Kerim’i birlestirmek olarak degerlendirdi ve Beynini aç sorgula. Hz.Muhammed (SAV), Allah’in söylemedigi bir ayeti nasil yorumlayacak? diye konustu.
Usta Gazeteci Hulki Cevizoglu’nun Kanaltürk’te yayinlanan Ceviz Kabugu programinda bu hafta yine olay vardi. Yaklasik 6 saat süren programda ilahiyatçilar birbirine girdi. Kur’an mealinde Incil ve Tevrat’tan örnekler veren ve hadisleri kaynak göstererek, Hz.Isa’nin tekrar yeryüzüne inecegini savunan Prof.Yildirim’a en sert tepki ise yolculuk sirasinda arayan Halkin Yükselisi Partisi Genel Baskani Prof.Dr.Yasar Nuri Öztürk’ten geldi. Prof.Öztürk, Prof.Yildirim’i su sözlerle elestirdi: Orada seytanlik yapma, beni konusturma. Biz enayi degiliz. 50 yilimizi verdik bu ise. Agzindan çikani kulagin duysun. Kur’an’i Kerim’i Incillestirmeyi birakin. Bunun altindan kalkamazsiniz. Hadisi inkâr edenin Allah belasini versin. Yalan söyleyenin de Allah belasini versin. Islam tarihinde böyle bir sey var mi? Sizi tövbe etmeye davet ediyorum.
Hiristiyan Müslümanlar
Hiristiyan Müslümanlar tabirinin literatüre sokulduguna dikkat çeken Prof.Öztürk, Prof.Yildirim’in durumuna bu açidan baktigimizda yürekler acisidir. Bir ilim adaminin, böyle bir ünvan tasiyan adamin bu hallere düsmesi hakikaten çok hüzün vericidir. Çok dramatik bir tablo seyrettik burada. Hz.Peygamberi inkar etmiyor, fakat etrafinda birlesecegimiz öncü Hz.Isa olacaktir demesidir mesele. Dünyayi ancak Hz.Isa kurtarir mesaji vermeye baslanmasi ve ana yayin organlarinin üstüne Isa’nin ikonunun konulmasi -basli basina Islam disi harekettir- bunun arkasindan da o meal faciasi iyice ürpertici bir manzaradir.
Yaptiginiz açiklamanin ne ilmen ne dinen hiçbir tutar tarafi yoktur. Ben sizi tövbe edip, bunu bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum seklinde konustu.
Iblis Edebiyati
Kur’ani degerlerin asirlardir neler çektigini bilmeniz lazim diyen Prof.Öztürk, Simdi sünneti Muhammediye’nin ve Resul’u Ekrem’in hadislerinin içine nasil yalanlarin sokuldugunu bilmeniz lazim. Böyle birtakim taktik oyunlari Hiristiyanlarin içimize soktugu iblis edebiyatidir. Hz.Peygamberin sünnetleri ve sözleri elbette ki basimiz üstüne. Senelerdir bu oyunu oynuyorsunuz. Ama ne peygamber, ne hadis, ne sünnet ne de Kur’an kaliyor. Bu aksam anlasildi ki o da kalmiyor. Hz.Peygamberin hadisleri diye ortaya getirilen sözlerin Kur’an’i Kerim’le çelisenleri söz konusu oldugunda o sözleri mi Kur’an’a uydurarak düzeltecegiz, yoksa Kur’an’i mi o sözlere uyduracagiz? Sen buna cevap ver. Hz.Peygamberin hadisleri ve sünnetleri Kur’an disinda bir din mi kuruyor? Hz.Isa dönecek yalaninin getirilmesi ve, Hz.Isa’nin dönecegi beyaz katir ve beyaz minareden maksat bu Beyaz Saray’daki ulvi ruhlardir diye devam etti.
Sefaat ya Papa
Prof.Öztürk, Prof.Yildirim’i tekrar sert bir dille uyararak, Lütfen, bu zararin, yanlisin neresinden dönerseniz dönün. Hiristiyan dünya sizi kullanarak, Müslümanlari ve özellikle de Müslüman Türk dünyasini, Anadolu’yu mahvediyor. Siz araç olarak kullaniliyorsunuz. Yeter! Müslümanlarin yüreginin yagini erittiniz. Artik sefaat ya resulullah gitti, sefaat ya Brüksel, sefaat ya Washington, sefaat ya Bush, sefaat ya papalik deniyor, olayi buraya getirdiniz. Bir de kalkip orada konusup savunma yapiyorsun. Allah, Peygamber askina lütfen hiç olmazsa Kur’an’a sokmayin bunlari. Elinizi Kur’an’dan çekin! Kur’an’in mealinin içine Luka’yi lakayi zukayi sokmayin. Incil, Paulus’un mek-tuplari ile doludur. Bunlari alip Kur’an’a yamayip yeni bir ‘Hiristiyani Kur’an’ çikariyorsunuz ortaya. Seytânlik yapiyorsunuz. Bunlar Isrâiliyat palavrasi. Hiristiyanliga hizmet edeceksiniz diye, Kur’an’i tahrif ediyorsunuz... Bunun neresini savunuyorsunuz siz? Allah’tan affinizi isteyin. Yeter bu Müslümanlara yaptiginiz, Allah askina yapmayin. O senin yaptigin meali Cenabi Hak hiçbir sey olmasa yarin huzurunda seni karsina çikarir, seni suna göre hasr edecegim derse seni hiç kimse kurtaramaz dedi.
Papaz tekerlemesi
Prof.Yildirim’in bu sözlere karsiligi Prof.Öztürk, ilmi olarak birtakim kirintilar ifade etti. Bunlar kuru iftiralar. Aynen iade ediyorum seklinde olunca, Prof.Öztürk’ün bu sözlere yaniti gecikmedi ve gülerek Iade edemezsin nereye iade edeceksin? Bende öyle bir adres, öyle bir yer yok. Bunlar papaz tekerlemesi.. Ben seni seven kucaklayan bir adamdim. Bu Kur’an’i Kerim’e yaptigin beni çileden çikardi. Kitabinin adina ‘Incil’le Tevrat’la mukayeseli Kur’an meali de. Kur’an meali diyorsun içerisi Paulus’un mektuplariyla dolu.
Hz.Isa’nin tevhidini sirke bulastirmis bir adamin Incil’ini getiriyorsun, Kur’an’a bu kötülügü nasil yapiyorsun? Bu meal tam bir faciadir. Kur’an’i Kerim’i Incillestiriyorsun. Tövbe edin!.. Prof.Yildirim bu elestirilere karsilik, Mustafa Sabri Efendi’yi okumalarini tavsiye edince, Prof.Öztürk, Mustafa Sabri memleketine ihanet etmis, Müslümanlari Hiristiyanlara satan bir adamdir. Mustafa Sabri’yi örnek verince iyice kaybettin. Sandalye altindan gitti.
‘Diyalog’ misyoneri!
Papalik Dinler Arasi Diyalog Komisyonu Baskani ve Vatikan’in Kahire Büyükelçisi Baspiskopos Michael Fitzgerald, Misir El Ezher Üniversitesi Seyhi Muhammed Tantavi’yi ziyaret etti. Michael Fitzgerald, Rektör Tantavi ile bir araya geldikten sonra sorulari yanitlamadan El Ezher Üniversitesi’nden ayrildi.
PKK’ya destek
Dinlerarasi diyalog konusunun da masaya yatirildigi programda Prof.Öztürk, Dogrudan dogruya Hiristiyan dünyanin Islam dünyasina karsi bin yildir verdigi kavganin rövansini almada kullandigi sinsi bir aldatmaca ve ihanet oyunudur. Gak guk etmeyelim vakalara bakalim. PKK’ya destek veren kurumlarin içinde Dünya Kiliseler Birligi ve Avrupa Kiliseler Birligi de var. Bakar misiniz, nasil yürüyor bize karsi diyalog. Içine bunlari koymak demek Kuran’i Incillestirmek ya da Hiristiyanlastirmaktir seklinde açiklamalarda bulunurken, Cevizoglu’nun, Diyalog olacaksa bu diyalogu kim yapacak? sorusu üzerine programa telefonla katilan Misyonerlik Arastirmacisi Tuncer Günay, Vatikan ve bizim anladigimiz diyalog farkli diyerek karikatür krizinde Vatikan’dan güçlü bir ses çikmasini beklerdim diye kaydetti. Cevizoglu, birçok Hiristiyan din adaminin din adamligi yapmadigini belirterek, Din adamligi cüppesi, onlarin ajan maskesi yorumunda bulundu. Prof.Sezen, Dini bilmeyen insanlar nasil diyalog yapacak? dedi. Topkapi ve Kremlin ayni ortak amaci tasir diyorlar. Bu artik sarhoslugu da geçmis. Kelimelerde anlasmamiz lazim. Hosgörü ve saygi diyorlar, bu iki kelime adeta sifre derken Prof.Bayrakli, Diyalog esit güçler arasinda yapilir. Hiristiyanlar, Yahudiler bizim dinimizi Kuran’imizi vahiy kitabi oldugunu kabul ettikleri taktirde bir masaya oturup diyalog yapilabilir. Sirk en büyük problemdir. Hz.Isa Allah’in oglu, Rab diyorlar, bu sirktir. Karsi karsiya oturdugumuz kisinin bu sirkini kabul edebilecek miyiz? O zaman neyin diyalogunu yapacagiz? diyerek elestirdi.
Beynini aç
Programa katilan Dinlerarasi Diyalog Ihaneti kitabi yazari Prof.Dr.Yümni Sezen Prof.Dr.Suat Yildirim’a söyle bir soru yöneltti: Hz.Isa’nin etrafinda bütünlesmemiz simdi mi talep ediliyor yoksa Hz.Isa geldigi zaman mi? Yildirim, yanit vermekte zorlanarak, Ben Peygamberimizin Hz.Isa’nin dönecegi ile ilgili verdigi haberlere inaniyorum dedi. Prof.Dr.Bayraktar Bayrakli ise Beynini aç sorgula. Hz.Muhammed Allah’in söylemedigi bir ayeti nasil yorumlayacak? diyerek tepki gösterdi.
Mithat Pasa Faciasi
Milyonlari ekran basina kilitleyen Ceviz Kabugu’nda bir de Mithat Pasa faciasi ortaya çikti. Programi arayan Emekli Tuggeneral Noyan Umruk, Cevizoglu’nun Osmanli bayragina hem hilal hem haç koyalim diyen Mithat Pasa’nin sözünü nasil degerlendiriyorsunuz sorusuna, Çok dinli bir imparatorluk havasi yaratmak olabilir, ama benim kanaatimce çok yanlis, denize düsenin yilana sarilmasi gibi bir sey diyerek cevap verdi. Programi arayan Tarih ögretmeni Olgun Aksu, Mithat Pasa ile ilgili belgelere örnek vererek, Muz cumhuriyetinde dahi olmayan seyler bizim ülkemizde oluyor. Biz bu hale nasil geldik? diyerek isyan etti ve Tarih ögrettirilmiyor, bize tarihi anlatmayin deniyor diye ekledi. Prof.Öztürk, Mithat Pasa’yi facia olarak nitelendirerek, Bunun bir benzeri de Damat Ferit Pasa’dir. O da çok uluslulugun ve çok hukuklulugun Osmanli’nin hayatina girmesini istedi. Meclis-i Ayan bunu reddetti. Hilalin yanina haç gelmesini yalniz Mithat Pasa zorlamamistir, Damat Ferit de bu isi sinsice yürütmüstür. Osmanli saraya yabanci kadini soktugu günden beri Osmanli’nin Bati’ya düskünlügü ve bagliligi genetiklesmistir. Isi oralardan irdelemek lazim diyerek farkli bir konuya dikkat çekti.