Belediye Başkan Adayı Olsan Ne Yapardın?
Nizipte yaşanan 29 Mart seçim süreci ülkemizin demokrasi açısından geldiği noktanın güzel bir örneğidir. Nizipte şu anda birçok ilde bile olmayan bir seçim havası var. Halkımızın siyasete aşırı bir duyarlılığı olduğunu görüyoruz. Bu tabiki Nizipliler olarak karakteristik bir özelliğimiz olan girişimci ruhumuzu gösteriyor. Bu konuyu açmadaki amacım nizip.com olarak bizlerin de buradan seçimler için fikirsel manada bazı etkinlikler tasarlayıp sunmamızdır. Yani bir manada " Sen Belediye Başkan Adayı olsaydın şimdiki başkan adaylarından farklı olarak ne yapardın? " sorusuna cevaplarınızı bekliyorum...
Belediye Başkanı adaylığı
Merhaba Sevgili hemşerilerim ve Sayın Belediye Başkanım.
Öncelikle Kendimi tanıtayım, Güzel Nizip'imizin Gökçeli köyü 20-10- 1965 doğumluyum 20 yıllık konfeksiyon imalatı yapan mağazalara fason iş yapardım 1997 ve 2007 sonuna kadar Gaziantep Kuva'i Milliye Mücahit Gaziler derneği ganal başkanlığını yaptım fakat işlerim dolayısıyla, Ben şu an Belçika da ikamet ediyorum, 2008 yılı temmuz ayında güzel ilçemizi ziyaret ettim, ben Gaziantepte ikamet etmekteydim fakat Nizipten evliyim orası'da benim herzaman vazgeçilmez yeri olan bir cennet bahçesidir, temmuzda izin vesilesiyle geldiğimde ilçemizi çok değişmiş ve de gelişmiş gördüm, dahada gelişmesi için ne yapılır.
1-ilimiz Gaziantep'te olduğu gibi; mahalle evleri yaparak kültürel çalışmalar ve el beceri kursları fakat bu ilerleyen yıllarda ekmek yedirecek iş halina gelecek bir iş olmalı örneklemek gerekiyorsa, dil kursları bilgisayar ve ilçede ihtiyaç olan fabrika, zanat, vesayra mesleklere kalifiye elaman yetiştirip iş sahibi etmek, bunun örnekleri çoğaltıla bilir.
2- Belediye destekli yerel televizyonda halkı bilinçlendiren haftada birde olsa proğram yapıp veya yaptırmak, çünkü en önemli iş halkı bilinçlendirip çevresine ve kendisine varıncaya kadar çocuk genç lerimizin toplumda daha çok yer ala bilmesi açısından önemlidir.
3- çevre düzeni ve temizliği, ayrıca halkı bu konuda yani yapılan hizmetlere sahip çıkmasını sağlamak, örneğin sen par yaparsın çiçek ve ağaç ekersin vatandaş onu gizlice söküp evine götürmesinin yanlışlıgını iyi anlatmamız lasım.
4- belediye halk el ele iş birliği ve haftada 1 gün halk günü yapılmalı vatandaş rahatlıkla gelip başkanı görebilmeli ve mahalledeki sorunlarını anlata bilmeli.
5- Çöp parasını kaldırıp yerine çöpleri vatandaştan ayırtılmış birşekilde isteyerek, mesela pilastik, cam, metal, pil, gibi atık çöpleri vatandaşa çöp poşeti dağıtarak ayrı aytı poşetlere koydurup bu çöpleri de haftanın ayrı ayrı günlerine yayarak ayırtılmış toplayıp bunları da değerlendirmek.
6- Nizip ana caddelerini genişletmek gerek ve trafik sorunlarına çare bulmak.
7- Nizip çayının islahı, Nizip girişi ve çıkışı güzelleştirmek, Nizip sanayisi canlılık kazandırmak için otoban giriş vermek.
8-Kaldırımları işğal etirmemek yayaların olduğunu esnafa anlatmak
9-Toplu konut Nizip için daha geniş çalışmalar yaptırmak
10-halk ekmeka ucuz ekmek yedirmek babında halk ekmek fırınlarını yaygınlaştırmak ayrıca hem belediyeye para kazandıracak, hende halka hizmet edecek alanları genişletmek ve halkla iç içe olmak.
bunlar daha çoğaltıla bilir. belki bazı arkadaşlar beni eleştirecektir ama herkese saygı duyarım
Saygılarımla
Oğul Mehmet
Nizip hizmetin en iyisine layıktır
Hangi aday nizip ve halkı için hayırlıysa onunu kazanmasını temenni ediyorum öncelikli olarak nizip girişine nizipe yakışır kavşaklarlar yapılmalı