-
Yöremiz Yemekleri
Sizlerindeyöresel yemek tariflerimizle katılmanızı bekliyoruz. İşte yöresel yemeklerimiz.
BEYRAN
Malzemeler : 1 kg. kemikli gerdan,300 gr. Pirinç,100 gr. yaprak biber,100 gr. tuz,50 gr.karabiber,10 dis sarimsak,100 gr. beden yagi (iç yagi)..
Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateste kaynara çikincaya kadar kaynatilir ve bu arada etin kefi alinir. Kaynara çikan etin atesi kisilir ve haslanincaya kadar kaynatilmaya devam edilir. Baska bir tencerede 300 gr. pirinç haslanir, 15 dakika daha sonra haslanmis bu pirinçler 5 porsiyon olacak sekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr.et suyu, sarimsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sikilir, kaynayincaya kadar isitilir ve servise sunulur. (Mustafa HASIRCI - Metanet Lokantasi)
-
Patlıan kebabı mangalda olunca harika
-
PİSSİK KÖFTESİ
Bu köfteyi yapmak için kuru Nizip ekmegi el ile ufalanır, içine peynir, domates, maydanoz, biber ve sogan
dogranır ve çiğ köfte bibi yogurulup topaklar yapılır cok kolay hazırlanan bir köftedir. Afiyet olsun..
-
aga yazmışsın bunları canım çekti...offfff offff nerde memleketimin yemekleri...
-
Keme Kebabı
Keme (Tuberaccae), bir mantar türüdür.
Malzemeler: 400 gr. kemiksiz kuzu kolu • 100 gr. kemiksiz kuzu gerdanı • 200gr. kuzu kuyruk yağı • 40 adet, ceviz büyüklüğünde keme • tuz • karabiber.
Yapılışı: Önce kemeleri güzelce yıkayalım; çünkü çıkarıldığı toprağın bütün dokusunu üzerinde taşımaktadır. Daha sonra pütürlü taşla dış yüzeyini temizleyelim ve tekrar yıkayalım. Kemeyi ortadan ikiye bölüp, keme delici yardımıyla dikkatle ortalarından delelim. Kuzu kolu kuzu gerdanı ve kuyruk yağını buğday tanesi büyüklüğüne gelinceye kadar zırhtan geçirelim. Aman dikkat ezmeyelim. Eğer bu imkana sahip değilseniz, eti kasapta tek çekimle makineden geçirerek istenen ete ulaşabilirsiniz.
SARIMSAK KEBABI
M a l z e m e l e r 500 gr. yağlı kıyma,
500 taze sarımsak bas
1 kahve fıncanı nar pekmezi
tux karabıber
HAZIRLANIŞI:
Kıymaya biraz tuz ve karabıber konur ve az suyla yoğurlur.Etten ceviz büyğklüğünde parçalar
kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır.Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür.Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır.Mangalda pişiriir.Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizlir.Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir,ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
-
Ayinesi iştir kişinin Lafa bakılmaz.
Anlaşılan Mutfaktan çıkmıyorsunuz.
Bulaşık yıkadığınızdan eminim ama
demekki yemek te yapıyormuşsunuz
-
Yahu kim açtı bu konuyu? Bu gurbet ellerde canımıza kastınız mı var? Hem nereden gördüm ben bu konuyu?!!! Ağlayacağım valla şimdi...
-
Mutfağa kolay kolay girmem ama girmeyi de isterim. Ne diiim yemek yapmak zevkli iş.
-
Bence En Güzeli Sabahleyin Yediğimiz Nohut Dürümüdür.. Yerini Hiç Bir şey Tutamaz..Bir de Balcan Kebabı -:)
-
etmen eylemen gurban oluyum zate yaramız derin açımızdan ölücük burda tama
-
HEY ORADAKİLER!!! (Nizip''te bulunanlar)
Tabi ki sizin tuzunuz kuru. Gurbet elde olan hemşerilerimiz vardır, canları çeker, belki yapacak kimseleri yoktur diye düşünmediniz mi yahu! Şimdi iştahımız kabardı. Nereden bulacaz bu enfes memleket yemeklerini? Neyse emeği geçenlerin ellerine sağlık. Valla yemiş gibi olduk. Mercimekli küfte nerde?.
-
Yahu zaten buralarda balcan kebabından lahmacuna kadar herşeyi buluyoruz çok Şükür. Ama iş ev yemeklerine gelince elimiz kolumuz bağlanıyor. Memleketten gelecek nevaleleri dört gözle bekliyoruz. Bir keresinde hiç unutmam, Nizip'den özellikle ayran çorbası (ya da tarhana çorbası, hani kurutmalık tarhananın kurumamış hali) ve ev ekmeği istemiştim. Ben bunları aldıktan sonra önce çorbayı durulttum. Sonra ev ekmeğinin arasına pirpirimden domatesi yatırdım. Ne kadar yediğimi hatırlamıyorum, o an kendimden geçtiğimi biliyorum!!!
-
Değerli hemşerilerim merhaba,
Kim bunuyaptıysa ellerine sağlık.Ama bir hemşerimizin dediği gibi bizlere kastınız mı var!!! :))))
Ama burada unutulan bir tat daha var:
NOHUT DÜRÜMÜ!!
Bilen bir hemşerimiz tarifini yazarsa vallahi çok memnun oluruz.
Ama şunu söyliyeyim ki bunların hepsini de yapmaya çalışacağız.
Haklısınız,ben de mutfağa çok girenlerdenim :) :)
Selamlar,saygılar
-
Valla gurbet ellerde hasretiz neddiniz böyle bu formu açan arkadaşın ve adminin artık bana yemek
borcu var nefsim kaldı valla yoksa hakkımı helal etmem :)
-
BOrcum borç ;)
Nizipli-1964 beyranı yankee nin mesajına ben eklemiştim. Eğer hata varsa benim, yok eğer gerçekten böyle ise Allah yiyene yardım etsin :)