- Okul Adı : Türkan Ömer Okan Lisesi
- Öğretim Şekli : Normal
- Öğrenci Sayısı : 784
- Derslik Sayısı : 22
- Telefon : 0 342 5171927
- Faks :
- E-Posta :
- Web : www.turkanomerokanlisesi.k12.tr
- Adres : -
- Hakkında : Okulumuz, 1948 yılında şimdiki Ali Alkan İlköğretim okulu binasında Ali Alkan Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.1966 yılında yaptırılan Nizip Lisesi binasına taşınarak. Nizip Lisesi orta ve lise kısmı olarak eğitime devam etmiştir. Nizip Lisesinin kuzeyindeki gelişme sahasına hayırsever Nizi'li iş adamı, Okan Holding'in sahipleri, anneleri babaları adına katkıda bulundukları bu okulun adı, Bakanlığımızın 13/04/2001 tarih ve 04037 sayılı yazıları gereği;geçici olarak, Nizip Lisesi adının yerine Türkan Ömer Okan Lisesi olarak değiştirilmiş ve yeni binasında 2001-2002 öğretim yılından itibaren,eğitim öğretime başlamıştır. Okulun yapılmasına katkıda bulunan Bekir Okan'ın Annesi ve Babasının isimleri verilerek, Türkan Ömer Okan Lisesi adını almıştır.Okulumuz halen yeni binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir.Okulumuzun kendine ait 108 kapasiteli öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.Devlet parasız yatılı ve bursluluk sınavını kazanan öğrenciler ve Y.İ.B.Okullarından Bakanlığımız tarafından Okulumuz Pansiyonuna gönderilen öğrenciler,pansiyona yerleşme hakkı kazanırlar.İlçenin en eski okulu olup, merkezi bir okuludur.