Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Yaşar Karedeniz ve beraberindeki heyet ile birilikte Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Nizip ticaret odası yönetim kurulunun, geçmiş dönemlerde güzel çalışmalara imza attığını ve önümüzdeki çalışma dönemlerinde de bu güzel çalışmaları devam edeceklerine, ilklerin yeniliklerin öncüsü olacaklarına inandıklarını belirten Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı şunları kaydetti;

Ticareti ile Nizip yeni alanlara açılmaktadır bu nedenle Nizip Ticaret Oda’mıza yeni görevler düşmektedir. Şuanda organize sanayi bölgemize ek alan çalışmalarımız başlamıştır. Sanayi bakanlığımızın teknik heyetinin Nizip’te çalışma yapması ile olayları biraz daha hızlandırdı. Bu nedenle yeni yatırımcılar, sanayiciler Nizip’e gelecekler ve bu da Nizip’in sanayisinde, ticaretinde yeni bir rol model almasını sağlayacaktır. Gerek Gaziantep’teki sanayicilerin gerek Gaziantep dışında ki sanayicilerin Nizip’e yatırım yapmak istemesi de Nizip Organize Sanayi Bölgesinin cazibesini daha da arttıracaktır. Özellikle komşularımız olan Irak ve iç olayların sana ermesiyle Suriye ile Nizip sanayisini daha da olumlu yönde etkileyecektir. Bu noktada ise Nizipli sanayicilerimizin yönlendirilmesi mallarının daha iyi tanınabilirliğinin ve kalitesinin arttırılması konularında Nizip Ticaret Odası’na önemli görevler düşüyor. Bu önemli görevlerin yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin altından kalkacaklarına inancımız tamdır. Bu noktada milletvekili olarak bize hangi alanda görevler düşerse biz buradaki sanayicimizin ve ticaret erbabımızın her zaman yanında olup onların destekçisi ve beraber yol arkadaşı olacağımızı beyan ediyor ve yeni seçilen tüm yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

Nizip kaymakamı yaşar Karadeniz, Nizip Ticaret Odası bizim buradaki en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi. Nizip’teki tüm yönetsel faaliyetler de her zaman yanımızda ve sağ kolumuz olmuştur. Özellikle Nizip Çalıştayında üretilen projelerde devamlı Nizip Ticaret Odası önde yer almıştır. Bu açıdan buradaki yönetim kurulunun nasıl şekilleneceği bizim için önemliydi. Ben Nizip için hayırlı olduğunu düşünüyorum ve yeni seçilen tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise, sayın milletvekilimiz sayın kaymakamımız ve heyeti ile birlikte odamızda gerçekleşen seçimler sonucu göreve yeniden seçilmemiz nedeniyle odamızı ziyaret etmektedirler. Bundan dolayı şahsım ve Nizip Ticaret Odası adına kendilerine teşekkür ediyorum. Nizip gelişmekte olan bir ilçemiz bu gelişmeyi tek başına Nizip Ticaret Odası veya tek bir kurum değil tüm kurumların bir araya gelmesiyle ve ortak akıl ile ve sayın milletvekilimizin, belediye başkanımızın, kaymakamımızın destekleri ile sağlamış bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki dönem de de bu tip çalışmalarımızı arttırarak Nizip’in, ülkemizin ekonomisine ve sosyal hayatına katkı yapmak ve diğer üzerimize vazife olan veya almayan her konuda ortak akılla hareket etmenin bilinci içerisinde, Nizip ticaret odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Daha önceki çalışmalarımız içerisinde Nizip zeytinyağının coğrafi işareti konusunda vermiş olduğu fikir ve tescil ettirilmesinde yapmış olduğu katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi ise Nizip sabununun tescil ettirilmesi için çalışmalarımıza başladık inşallah bunu da en kısa zamanda Niziplilere armağan edeceğiz. Ayrıca Son dönemlerde Türkiye’ de gerek dış güçlerin gerek ise iç güçlerin etkisiyle provokasyonlar görmekteyiz. Bu olaylar için üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu ülke tek parçadır sınırları misaki milli ile çizilmiştir. Dolayısıyla insanların demokratik haklarını kullanması en doğal haklarıdır ancak bunlar saygı sevgi çerçevesi içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Bu olaylardan dolayı vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyor ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak...