| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| 001_Ramazan TARHAN |
|
Cevaplar: 15, Görüntülenme: 4065
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|||
|
|
|||
|
|
|
|
Bu gün edindiğim üzücü bir haberi sizlerle paylaşma gereği duydum;
Ağacın bulunduğu tepenin bir bölümü köy merası bir bölümü ise hazine araziymiş ve bu tepenin Nizip'e göre batı tarafında faaliyet gösteren bir mıcır işleme tesisi tepenin tamamında çalışma için izin almış yani sondajla açılan derin çukurlara yerleştirilen dinamitler patlatılarak elde edilen kaya kütleleri işlenerek mıcır haline getiriliyor... maalesef yaşının 1000 olduğu tahmin edilen bu ağacın bulunduğu tepenin zirve noktası da bu firmanın çalışma alanı içerisinde, bu da demek oluyorki 1000 yıldır çeşitli badireler atlatan ve dimdik ayakta durarak sanki "gelin tarihinizi benden öğrenin" diyen bu ağacın artık günleri sayılı... ne üzücü ki her türlü olumsuz şartlara karşı yüzyıllar boyunca dayanan ve bu zaman içerisinde çelik gibi sağlamlaşan bu ağaç insan eliyle yok edilmek üzere. Doğru ya... İnsanoğlunun kuralları böyle, ne zaman adil oldu ki..? Bir tepede yanlız başına duran bu ağaca karşı mı adil olacak, kimlerin yaşam alanına tecavüz etmedi ki..? Bu ağacıda dinamitle patlatmışlar çok mu? Bu arada biz bu ağacı fotoğraf karelerine kaydederken bize de bir uyarı geldi... "bu alanda dinamit çalışması yapılıyor lütfen terkedin" diye, peki tahmini 1000 yaşında olan bu ağaca da "1000 yıllık topraklarından çıkıp git yoksa başına taş yağdırırız" dediler mi yada onu düşünen oldu mu acaba..? |
|
|
|
|
|
|
|
Konuya duyarlı olmak güzel. Takip edince olumlu sonuçlar alınabiliyor. Jandarma karakol komutanına bu konuyu bahsettiğimde çok ilgilendi ve kendisininde takip edeceğini belirtti.
Bugün Hail eker beye bu konuyu açtığımda, bir tarih sever olarak duyarsız kalmadı. Kendisi, kardeşi ben ve derviş yanımıza bir köylüyü alarak ağacı ziyaret ettik. Köy halkına konuyu açtığımızda, heyecanla yardımda yarıştılar. Yanımıza köylü bir vatandaşı alarak ağacın olduğu yere doğru gittik. Çok dik ve patika bir yoldan Keldağ denilen tepeye ulaşıp ağacı izlemeye başladık. Yıların vermiş olduğu yorgunluk ve yıpranmışlık her halinden belliydi. Mevsim itibariylemidir, yoksa bıir kırgınlığımı var yapraklarını çoktan dökmüş, hatta bedenine giren kurtlar dallarınıda çürüterek kırılmasına sebep olmuş. Halil hocam bu konularda daha tecrübeli olduğu için gerekli makamları arayarak ne yapması gerektiğini sordu. Ağacın çeşitli açılardan fotoğraflarını aldık, boyutlarını ölçüp kayda geçirdik. Köy muhtarı ile görüşüp bir dilekçe istedik. P.tesi hazırladığımız dosya Valilik makamına sunulacak ve Anıtlar kuruluna sevk edilmesi temenni edilecek. Sanıyorum hafta içerisinde bu ağaç "Anıt Ağaç" statüsüne alınarak korumaya alınır. Sevindirici gelişmelerden biride, civardaki mucur işletmesinin bir görevlisinin hemen yanımıza gelip ağacı sahiplenmesi ve "bizde bu ağacın korunmasını istiyoruz, hatta etrafını düzenleyip mesire alanı hailne bile getireceğiz" demesiydi. Köy halkı bu ağacı yağmur duasına çıkarken ziyaret ediyor. Ne diyelim hayırlısı olsun...
|
|
|
|
|
Gelişmeler sevindirici özellikle mıcır tesisi yetkililerinin ağaça sahip çıkmak istemesi daha da güzel bir gelişme, ağaç kurtları nedeniyle bazı dallarının kırıldığını belirtmişsiniz... bu kırık dallar ağaç kurtlarının işi değil bence; son halini görmedim ama dinamit çalışması esnasında fırlayan taşlardan dolayı kırılmış olmasın bu dallar!!!
Öyle yüzlerce yıldan beri dimdik ayakta duran bu ağaç, ağaç kurtlarına da belki ev sahipliği yapıyordur ama ne yazık ki başına yağan taşlara karşı kendini savunabilecek bir sistemi yok..!
|
|
|
|
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|