Taziye evleri Şehitlerimiz Vefat Listesi Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo Nizip Haritası Üye Haritamız Üye Ol  |  Şifremi Unuttum
000 000 DİĞER KONULAR 000 Nizip Tanışıyor Tartışıyor 000 Güncel Konularda Yorumlar
000 Muhsin Yazıcıoğlu Mecliste

Ana Sayfa
Köylerimiz
NiZiP
Turizm Gezi
ZEUGMA
Okulunuz

Yardım
İlan ekle
Firmanı Ekle
Son Mesajlar
Şifremi Unuttum
Güncel Konularda Yorumlar Nizip'lilerin gündem hakkındaki fikirlerini paylaştıkları bölüm

Cevaplar: 7, Görüntülenme: 324  
Bu Kategoriye Konu Aç Bu konuyu E-Mail olarak gönder Email ile gönder Paylaş Seçenekler
Alt 02.08.07, 14:40
rasimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rasimm rasimm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Muhsin Yazıcıoğlu Mecliste

Yazıcıoğlu niçin Meclis'te olacak?

Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis'ten kaçarak milletin sorunlarını çözemeyeceğini belirtirken niye Meclis'te olacağına açıklık getirdi. Yazıcıoğlu yeni bir anayasanın şart olduğunu da söyledi. 02 Ağustos 2007

Yazıcıoğlu, Tuğcan Otel'de düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı. Yazıcıoğlu seçim sonuçlarının seçim öncesinde yapılan açıklamalar nedeniyle değiştiğini öne sürerek, "Bana göre cumhurbaşkanı seçiminin meclisin önünü tıkaması, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ve gece yarısı bildirisinin seçimler üzerinde büyük etkisi olmuştur. Yani iktidarın oyunu artırmasında en önemli etkenler bunlar olmuştur. Vatandaşımız istikrar istemektedir, kavga istememektedir. Gerginlik ve gerilimlerden uzak bir Türkiye istemektedir" dedi.

Milletvekilinin görevinin yasama ve denetim olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Meclisi boykot edip Meclis'ten kaçarak milletin sorunları çözülmez. Ben milletin bana verdiği imkanı meclisin içinde kalarak, meclisin gündemine etkili olmaya çalışarak milletin nefsi ve meşru müdafaasını yapmak; milletin hakkını hukukunu korumak, milletin inanç değerlerini, demokrasiyi korumak üzere varım. Kimsenin arka bahçesi değiliz. Kimsenin özel düşmanı da değiliz. Siyası partiler birbirinin rakipleridir, yarışırlar. Ben siyasi partilerin düşman değil rakip olduğuna inanırım. Mecliste bu anlayış içerisinde bulunacağım. Ülkemizin gerilerek, gerginleşerek, içine dürülerek, sürekli kavga ve kaygı içerisinde yaşayarak bir yere varamayacağını düşünüyorum. Bu nedenle bir an önce cumhurbaşkanlığı seçimi yapılarak Türkiye asıl gündemine dönmelidir" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, "Meclise giren bazı bağımsız milletvekilleri cezaevinden çıkarak meclise girmiştir. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Yazıcıoğlu, "Bu ülkede yasaların açıklarından istifade ederek bu noktaya gelinmiştir. Bundan sonraki süreci beraber göreceğiz" yanıtını verdi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik sınır dışı operasyonuyla ilgili sorulan bir soruya ise Yazıcıoğlu, "Vatan topraklarının neresine basarsak mayın patlayacak, bunun kaygısını yaşıyoruz. Bu ülke topraklarını mayın tarlasına dönüştüren kim, bu mayınlar nerede imal edilir, kim satın alır, kim taşır ve kim Türkiye'ye getirir? Ben bunu tespit edecek bir devlet arıyorum. Sonra da bunun gereğini yapacak iktidar arıyorum. Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gidecek. Yurtiçi, yurtdışı fark etmez. Dünyanın hangi noktasındaysa orada bu devletin varlığını ortaya koyacak, bu milletin kanının yerde kalmayacağını gösterecek, etkin, sonuç alan ve caydırıcı olan bir devlet istiyorum. Bunun adresi Irak'ın kuzeyindeyse oraya gidilecek" diye yanıt verdi.

Yazıcıoğlu son olarak yeni bir Anayasa'nın çıkarılmasının şart olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu alanda mutlaka yeni düzenlemeler yapılması gerekir. Bu Anayasa'nın yetersizliğini herkes kabul ediyor. Elbette sivil bir elden, sivil kurumlar tarafından tartışılmış, toplumun her kesimi tarafından irdelenebilmiş bir Anayasa metni ortaya çıkarılarak bunun halkın iradesine başvurmak suretiyle yenilenmesinden yanayım. Özellikle mevcut Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu, cumhurbaşkanlığı seçim usulleri, dokunulmazlığın kaldırılması, YÖK gibi dayatmacı kurumların demokratikleştirilmesi, acil çözülmesi gereken problemlerdir".
Alt 07.08.07 , 14:09   #2
rasimm
Üye

rasimm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

Muhsin Yazıcıoğlu BBP'ye katıldı

Bağımsız Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, BBP'ye katıldı. Yazıcıoğlu'nun katılımıyla TBMM'de temsil edilen parti sayısı 7'ye çıktı. TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle:

Bağımsız Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Büyük Birlik Partisi'ne (BBP) katılmasıyla, TBMM'de temsil edilen parti sayısı 7'ye çıktı.

23. Dönem parlamentosunda, AK Parti, CHP, MHP, DTP, DSP ve ÖDP'den sonra temsil edilen bir diğer parti de BBP oldu. Yazıcıoğlu'nun BBP'ye katılımıyla TBMM'de temsil edilen parti sayısı 7'ye yükseldi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBP'ye üye olduğuna ilişkin yazının dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığına ulaştığı öğrenildi.
TBMM'deki sandalye dağılımı da şöyle oluştu:
AK Parti: 341
CHP: 99
MHP: 70
DTP: 20
DSP: 13
ÖDP: 1
BBP: 1
Bağımsız: 4
Boş: 1
rasimm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.07 , 15:00   #3
velikablan
Yeni Üye

Ayrıntıları:

Muhsin Yazicioğlu Gercekten Samimi Bir Insan.
velikablan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.09.07 , 23:48   #4
baba_sultan
Üye

baba_sultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

baba_sultan - MSN üzeri Mesaj gönder
Evet Bir Samimi Sen Varsin Birde Muhsin Yazicioglu Bununda Farkindasin Deyilmi Veli Bey
baba_sultan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.09.07 , 23:50   #5
Huzi
Kıdemli Üye

Huzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

Oooooo Muhsin baba hakkında konu açılmış...Kendilerini pek severim valla....
Alt 05.09.07 , 00:08   #6
baba_sultan
Üye

Ayrıntıları:

bende severdim ama muhsin yazıcı oglu koltuk sevdası için nasil abilerimizi ezdi fevzi koçoglu cok deyerli bir ülkücü abilerimizden onun secim için yaptıklarınızı bir bilseniz bütün adayları öyle idi ama adam gitti koltuga oturdu bu insanlarıda kullandı
Alt 08.09.07 , 22:15   #7
Yılmaz Korkmaz
Üye

Yılmaz Korkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

Yılmaz Korkmaz - MSN üzeri Mesaj gönder
Baba_sultan kaardeşim benimle irtibata geçerimisin en kısasürede
Alt 09.09.07 , 20:30   #8
baba_sultan
Üye

Ayrıntıları:

tel var sende yılmaz msn profilden göre bilirlsin oldumu

BİR BİR TEMBEHLEYEN ANAM, SEVDİGİM KIZ, SEVGİDİMİ BİLMEYEN KIZ.
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
Üye olmak için tıklayın
Eğer zaten üye iseniz, üstten üye girişi yapınız.

Eğer Şifrenizi Unuttunuzsa buraya tıklayarak şifrenizi yenileme sayfanıza gidiniz.

Seçenekler