Taziye evleri Şehitlerimiz Vefat Listesi Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo Nizip Haritası Üye Haritamız Üye Ol  |  Şifremi Unuttum
000 000 KÜTÜPHANE 000 Nizipli Önemli Kişiler 000 Akademisyenlerimiz
000 Ressam Fatma Şenel Benlier

Ana Sayfa
Köylerimiz
NiZiP
Turizm Gezi
ZEUGMA
Okulunuz

Yardım
İlan ekle
Firmanı Ekle
Son Mesajlar
Şifremi Unuttum
Akademisyenlerimiz

Cevaplar: 9, Görüntülenme: 1550  
Bu Kategoriye Konu Aç Bu konuyu E-Mail olarak gönder Email ile gönder Paylaş Kısa Linkler
Alt 05.04.07, 10:39
senelbenlier senelbenlier isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ressam Fatma Şenel Benlier

1954 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğdu.Küçük yaştayken annesini ve babasını kaybetti.14 yaşındayken orta okul ikinci sınıftan ayrılmak zorunda kaldı.Küçük yaşta akraba evliligi yaptı.Uzun bir müddet eşinin ailesiyle birlikte yaşadı. 15 yaşındayken ilk çocuğunu dünyaya getirdi.Genç yaşta 3 kız, bir de erkek çocuk sahibi oldu.İçindeki okuma arzusunu kitap okuyarak ve sanatsal uğraşlarla gidermeye çalıştı.Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı sınavı kazandı ve Nakış dalında “usta öğretici” oldu. 3 yıl bu alanda ögretmenlik yaptı ve birçok kız yetiştirdi.Çeşitli nedenlerden dolayı zorunlu olarak sevdigi bu meslegini bırakmak zorunda kaldı.Halk egitim merkezindeki vitray,batik,seramik,ahşap boya gibi alanlarda da kurs gören Benlier,kişisel olarak Renkler ve resimler üzerinde yoğunlaşmaya başladı.El becerisi ve üretkenliginin vermiş olduğu sanat anlayışı ile kısa zamanda sanatsal tablolar yapmaya başladı.Dört yıl içinde 100’ye yakın tablo yaptı.O’nun atölyesi eviydi.Rahatça resim yapabileceği bir yeri olmamasına rağmen kısıtlı imkanlarla önemli eserler yaptı.Yaşamadığı çocukluğunu,gençligini ve okuma arzusunu resmetmeye başladı.Yaptığı her resim ayrı bir “güzellik” ifade ediyordu.Bu güzellikleri sanatsaverlerle paylaşmak için sergiler açtı.Benlier’in sergileri sanatseverler tarafından begeni ile izlendi ve olumlu yorumlar aldı.Fatma Şenel Benlier, Gaziantep’te açtığı üçüncü kişisel resim sergisini sokak çocukları yararına açarak büyük takdir topladı.Benlier’in bu sergisinde, herbiri ayrı bir sanat eseri olan 65 adet yağlıboya tablosu bulunuyordu.Benlier’in sosyal yönü bunlarla sınırlı kalmadı.“Adı Sevgi” isimli bir kitap da yazdı.Gaziantep Çocuk yuvasına başvurup annesiz ve babasız bir çocuğa koruyucu aile olmak istedigini belirtmiş ve Leyla isminde bir çocuğa annelik vazifesini de üstlenmişti.

--------------------------------------------------------------------------------

Okunma: 127
Oy/Yorum: Rating:0 Votes:0 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 13.05.2006
Yazar/kaynak: Ramazan TARHAN
Alt 08.01.08 , 21:21  
senelbenlier
Üye

Ayrıntıları:

NİZİPLİ AKEDEMİSYENLER....DE SAYIN RAMAZAN TAHRAN .....öncelikle benim için yazmış olduğunuz yorum için teşekkür etmek istiyorum ufak tefek bilğilerde yanlışlıklar var ismi özellikle düzetmek istiyorum ..FATMA ŞENEL BENLİER ......Ben nizipte sokağa adı verilen kuşçu ali mermerin torunuyum yani .MERMER,SOKAĞI ve KUŞÇU ALİ SOKAĞI ....Onun için nizip beni gibi gelir selamlar
senelbenlier isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.01.09 , 02:58  
sakalli0727
Üye

sakalli0727 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

sakalli0727 - MSN üzeri Mesaj gönder
senelbenlier´isimli üyeden Alıntı
Ben Fatma Şenel Benlier1954 yılında Gaziantep ili Nizip ilçesinde doğdum babam kuşçu Alinin oğlu Memet Ali Mermer şu anda Nizip,te bir sokağa adı verilen kuşcu Ali sokağı ,Mermer sokağı.Babamın erken vefatı nedeniyle orta ikiden ayrılıp 14 yaşında evlendim Okuma isteğini hep hissettim .üç kız bir erkek çocuklarım oldu onları üniversitede okutarak okuma isteğimi tatmin ettim. Akşam sanatın bütün bölümlerine giderek kendimi yetiştirdim . Dikiş,Hamur çiçek ,Folyo, Kumaş çicek, Sırma ,Batik ,Seramik tablo,Vitray ,Ahşap boyama,Takı tasarım kurslarına gittim. Dikiş üzerine açılan usta öğretiçi lik sınavını başarıyla kazandım ve üç sene okullarda dikiş hocalığı yaptım ,kadro alamayınca ayrıldım bir dükkanı atolye haline getirerek bir senede seksen tane kıza batik öğrettim. Okuma isteğim in önüne geçemiyordum ve gidip açık öğretim lisesine kayıt oldum orta ikiden beri okuyarak liseyi bitirdim 54 yaşında. mezun oldum bu arada yağlı boya üzerine bir ressamdan renk armonisi dersi aldım. Beş senedir 200 tane resim yaptım. Resimlerim anadolu kültürü ,kaybolan meslekler, klasik osmanlı resimleri yapıyorum üç defa Gazi antepte ticaret odasında güzel sanatlarda il halk kütüphanesinde kişisel sergi açtım. llk sergimde 14 tane resim satıldı.bu benim için rekordu . Sergimde duygularımı anlatan bir yazı yazmış resimlerin arasına astım, bu yazıyı okuyan bütün insanlar hep neden yazı yazmıyorsunuz dediler.bu beni cesaretlendirdi .ve ilk kitabımı yazdım- ADI SEVGİ -adı sevgi olan ama hayatında hiç sevgi görmeyen bir kızın ve ailesinin hayatı anlatılıyor .Fakat yanlış yönlendirildim bütün masrafı kendim yaparak kitabı bastıdım ,ama kitapçılara veremedim ve dağıtım yapılamadı .elden dağıtım yaptım eşe dosta .ama okunan kitap her kültürdeki insanlar tarafından çok beğenildi ve met edildi bunun bir dizi filmi olacak kapasitede olduğunu söylediler .bir kaç filimciyle görüştüm çok beğendiler ama sponsor firma bulmam gerektiğini söylediler .tabi bulamadım .bu arada tanıdıktan ,ufak tefek senaryo nasıl yazılır öğrendim. Şimdi kitabımı 5 bölüm halinde searyoya çevirmeye başladım birinci bölümü bitti bakalım hayırlısı kısmet olur veya olmaz ..Küçük kızım ünüversiteyi kazanıp gidince boşluğa düştüm ve bundan 10 sene önce yuvadan bir kız çocuğu aldım. 8 yaşındaydı. 7 sene sonra bir kız daha aldım koruyucu ailelik yapıyorum .Çok zor ama tanıdıklar- hacın kapısını satın alırsın -diyorlar . tabi hac kapısı o kadar ucuz değil .Sorumluluğu çok ama tek tesellim allahın yanında zay olmaması .Koruyucu aileliği yaygınlaştırmak istiyorum .Antep gibi bir koca şehirde 7 tane koruyucu aile var. Zaten 2 si bende biri arkadaşımda bu kadar çocuksuz aile var. Kimse cesaret edemiyor ama analık sadece doğurmayla olmaz emek ister çocuk doğuranın değil ona emek verip büyütenin bence .Şimdi biri lise 2 diğeri orta 2 de. Okurlarsa üniversitede okutmak istiyorum .kendi çocuklarım gibi onlar beni hiç yormadı şimdi çok iyi mevki yaptılar kızım avukat,diğeri muhasebeci , oğlum doktor, gelinim doktor,büyük kızımda malta medikalin sahibi mali müşavirdi şimdi şirket açtı .İşallah darısı bunlara bu kadar her şeyi anlattıktan sonra eşimden bahsetmeden olmaz o bir esnaf İilk önce destek olmadı ama şimdi oda anladı benim öğrenme isteğimin hiç sönmüyecegini şimdi benim destekçim. Geçen senede hacca ve ümreye gittik .Şimdi eşiminde desteğiyle üniversite sıavına gireceğim kazanırım diye bir hırsım yok ama kendimi denemek istiyorum. işte 14 yaşında yola çıkan bir çocuğun sanat hayatı. Alllah ömür verirse bakalım daha neler yapacağım bu yazımı yazmamı tek sebebi kadınlarımıza örnek olsun artık onlar ezilmesin istiyorum..... KELİMELERİN GÜCÜNÜ ANLAMADAN İNSANLARIN GÜCÜNÜ ANLAYAMAZSINIZ........GÜL SUNAN ELDE BİR MİKTAR GÜL KOKUSU KALIR.......RESSAM -YAZAR-FATMA ŞENEL BENLİER

ŞİMDİ NİZİPLİ AKADEMİSYENLERDEKİ YAZIMI BUNUNLA DEĞİŞTİRİN

sayin fatma $enel benlier hanimdan ses seda cikmiyor ?
üniversite egitimi ne olmu$ acaba ?
ayrica gercekten insanin isteyince neler yapabildiginin kaniti olmu$ kendileri
bu yaziyi okuduktan sonra duygularim $öyle dedi
"insan cizgi üzerindedir bir tarafi istemek bir tarafi istememek "
cizginin hangi tarafinda olmak istiyorsan , pozisyon belirlemekte senin elindedir
ayrica diger kiz karde$lerimize de böyle hanimefendileri örnek almalidir
bende okumak istiyordum fakat okula giderken haylazlik agir basmi$ti
okulu asmi$tim ben de kendi kendime yazilar yaziyorum haniefendinin dedigi gibi benimde bir sinema üzerine seneryo yazilarim var fakat cekilip cekilmemesi önemli degil .yazmaya ali$an insan duramaz zaten
ama artik okuyarak kariyer yapmak benim icin cok zor hatta imkansiz almanyadayim okumama icin almancayi ana dilim gibi kavramam lazim ,umarim o da olur
ama bildigim tek $ey yazmak yazmaya devam ediyorum eger begenilir eger begenilmez
Ben böyle yazarak mutlu oluyorum ya o önemli benim icin.
biraz egositce oldu "begenilmesin ben begeniyorum ya demem" ama zaten neyin icinde ego yokki
Alt 18.10.09 , 01:13  
berfinim84
Üye

berfinim84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

SENEL ABLA hayat hikayeni defalarca okudum okadar güzel anlatmisisnki seni simdi daha iyi tanidim..
ne güzel kalbin yüregin tertemiz ALLAH bundan sonrada güzel gönlü´ne göre versin...
RABBIM cocuklarinin acisini göstermesin..
antebe geldigimde mutlaka seni görmek istiyorum ABLA

berfinim84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.10.09 , 11:04  
senelbenlier
Üye

Ayrıntıları:

slam arkadaşlar benimle ilğili yazımı okuyup tekrara gündeme getirdiğiniz için tes. benim hayat yaşantım yokları var hale getirmem işallah hanımlarımıza örnek olur şimdi bayanlar okumadım işte ne yapayım yok öyle bir sey okumanın yaşı yok her yasta oku iki günlük ömre iki günlük yemek gerek insan hayatı iniş lı çıkışlı bize hayatın ne getireceğini bilemeyiz ...üniversite hayatıma gelince AÇIK ÖĞRETİM HALKLA İLİŞKİLERİ KAZANDIM....şimdilik okuyorum sınavlar girdim çokta başarılı değilim ama olsun bu benim yaşımdaki biri için muçıze..şimdi dernek çalışmam devam ediyor .hepinize sağlıklı günler
Alt 18.10.09 , 22:20  
senelbenlier
Üye

Ayrıntıları:

iyi akşamlar berfinçim antebe gelince mutlaka beklerim .... övgü dolu sözlerinede teş......
Alt 19.10.09 , 01:19  
berfinim84
Üye

berfinim84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

rica ederim SENEL ABLA senin ne kadar iyimser oldugunu bikez daha anladim..insallah abla gelicem mutlaka.

berfinim84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.10 , 13:27  
belde_nrt
Üye

belde_nrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

nrt
Alt 28.04.10 , 08:20  
Cali
Üye

Cali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

Cali - MSN üzeri Mesaj gönder
Eli Opulecek Ender rastlanan Kelimenin Tam anlamiyla ''Ana'' denilecek biri. Allah Bu insanlarin sayisini cogaltsin Hayirli uzun omurler versin...
Alt 29.04.10 , 05:45  
müslüm akpek
Üye

müslüm akpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayrıntıları:

müslüm akpek - MSN üzeri Mesaj gönder
Şenel hanım gibiler olmasa bu insanlar sokaklarda aç perişan kalacaklardı, sizi kutluyorum.
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
Üye olmak için tıklayın
Eğer zaten üye iseniz, üstten üye girişi yapınız.

Eğer Şifrenizi Unuttunuzsa buraya tıklayarak şifrenizi yenileme sayfanıza gidiniz.
Kısa Linkler