| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Profesorlerimiz |
|
Cevaplar: 13, Görüntülenme: 2351
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|
|||
|
|||
|
Prof Dr. Ugur ÇEVIKBAS kimdir?
01.01.1941 de Nizip’te doğdu.
![]() Eğitim ve Akademik Deneyim 1958- Nizip’te orta eğitimini tamamladı. (Cumhuriyet İlkokulu ve Ali Alkan Ortaokulundan mezun oldu) 1961 -Gaziantep Lisesinden mezun oldu. 1967- İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.(1968) 1969-1970 Vatani görevini Adana’da yaptı. 1971-1972 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Patoloji A.B.Dalında asistanlığa başladı. 1973 -İstanbul Tıp Fakültesi, Patoloji A.B.Dalında asistanlığa devam etti. 1975 -Patoloji uzmanı oldu. 1978-1979 İngiltere,Manchester Tıp Fakültesi, Patoloji A.B. Dalında imünohistokimya eğitimi aldı. 1979-1980 İngiltere, Londra, King’s College’de karaciğer patalojisi konusunda bilgisini genişletti. 1981- Doçent oldu. 1981-1982 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Patoloji A. B.Dalında bir yıl süreyle rotasyon yaptı. (2547 sayılı YÖK kanunu uyarınca) 1988- Profesör oldu. Yönetim ve Deneyim 1981-1982 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Patoloji A. B. Dalı Başkanlığı yaptı. 1994-2008 Pediatrik Patoloji Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2001-2004 Fakülte kurulu üyeliği yaptı. 2004-2007 İstanbul Tıp Fakültesi senatörlüğü yaptı. 01.01.2008 Emekli oldu. Üye Olduğu Dernekler • Türk Patoloji Derneği (yönetim kurulu üyeliği, dernek başkanlığı yaptı,Türk Patoloji dergisini çıkarttı, derginin yazı işleri müdürlüğü devam ediyor.) • Karaciğer Araştırmaları Derneği (Kurucu üye) • Türk Gastroenteroloji Derneği • Onkoloji Derneği • Nizip Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti (Cemiyetin kurucu üyesi ve başkanlığını yaptı) • Nizip Kütüphane Kurma ve Yaşatma Derneği (Derneğin kurucu üyesi ve başkanlığını yaptı) • European Society of Pathology -1971-2008 arası, 37 yıl İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi (Cerrahpaşa dahil), Patoloji A.B.Dalında görev yaptı. -Gastroenterohepatoloji seksiyonunda görev yaptı. -Karaciğer transplantasyon ekibinde bulundu. -Ulusal ve uluslar arası 250 civarında yayını mevcuttur. (bunların 55 i uluslar arası hakemli dergilerde yayınlandı) -Patoloji konusunda 2 kitabın editörlüğünü ve bazı bölümlerin çevirisini yaptı. Ayrıca 2 kitapta patoloji bölümü yazdı. -Prof. Dr. Adile Çevikbaş ile evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. -Emekli olduktan sonra kendi özel patoloji laboratuvarında çalışmaktadır. NOT. Özgeçmişi hakkında daha geniş bilgi istenirse (300 den fazla slaytı içeren hayat hikayesi) Çevikbaş’tan temin edilebilir. Konu müslüm akpek tarafından (21.01.09 Saat 16:49 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
amin.
profesorlerimizin kütüphanemize eklenmesi hususunda yardımlarınızı bekliyoruz.
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|