| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| 003_Kemal CENGİZ |
|
Cevaplar: 1, Görüntülenme: 1945
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|||
|
|
|||
|
|
|
|
Yorumlayan: Tarhan tarih 23.11.2006
Kemal bey,bahse mevzu olan sabun Ülke genelinde artık tek isimle anılıyor."Yeşil Sabun" dite tanıtılan ürünün büyük bir çoğunluğu Nizip bölgesine ait olmasına rağmen malesef Bölge adı pek anılmıyor.Aslında ithal Kozmetik şampuan ve temizlik malzemelerinin TV reklamları ile yükselişe geçmesi kaliteli ve vucuda yararlı yeşil sabun geri planda kaldı.Büyük bir bölümünün Fransız firması olması ve son dönemlerde Fransız mallarına olan ilginin azalması nedeni ile "Elidor" ve "Loriel" gibi ana üreticiler sıkıntılı günler geçirmektedirler.Yerli Firmaların böyle bir dönemde atağa geçmesi ve bunu fırsat bilmelerini temenni ediyorum. -------------------------------------------------------------------------------- Yorumlayan: admin tarih 23.11.2006 Kemal bey, siz emektar bir sabun sanayicisi ve değerli bir gazeteci olarak bu kanayan yaradaki rahatsızlıkları en iyi tespit edecek kişisiniz. Bu sorunun üzerine üzerine gitmenizi bekliyoruz, biz nacizane her türlü desteğe hazırız. Şu tespitlerinizle sabun sanayinin önemini bir defa daha kavramış bulunduk. Nizip’de kalkınmayı başka kapılarda arayıp, henüz kaçmış sayılmayan bu trene yetişme imkanlarını zorlamalıyız. Bence Nizip’de kaliteli üretim yapan beş firma anlaşmalı ve 5 tür sabunun patentini almalı ve kaliteli üretimi yine kendi sabunhanelerinde yapıp, kendi pazarlarında satmalıdır. Birleşme zor gözüküyorsa, bu gibi alternatifler türetilebilir. -------------------------------------------------------------------------------- Yorumlayan: İbrahimMertSayın tarih 24.11.2006 Kemal bey çok güzel bir şekilde sabunun ekonomimizde ki yerini çok iyi bir şekilde gözler önüne sermiştir. TEŞEKKÜRLER. Bunlara ek olarak eğer tam anlamıyla firmalarımız çalışırsa vergi ve diğer sosyal yükümlülükler sayesinde ülke gelişimine Nizip katkıda bulunacaktır. -------------------------------------------------------------------------------- Yorumlayan: Kemal Cengiz tarih 30.11.2006 Sayın Ramazan Tarhan’a, sayın Admin’e ve sayın İbrahim Mert Sayın’a bu konuya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür eder; ’yerindeki’ öneri ve tesbitlerine katıldığımı belirtirim. Keşke, mevcut sabun üreticilerimiz ’bire bir kendilerini ilgilendiren’ bu yorumlarınızı okuma fırsatına sahip olsalardı. Belki, ölmek üzere olan bir sektör dirilme yollarının ne(ler) olduğunu görür ve girişimlerde bulunurlardı. Ama, okumadıkları kesin. Hemde kendilerini ilgilendiren mevzularda dahi ’hâsbel kadercilikten’ bir türlü kurtulamıyorlar imalatcılarımız; genel manada... Yani, işlerinin işçisi olamıyorlar ki, işlerinin efendisi olsunlar!.. Kendi sektörlerinin sorunlarına çözüm üretenlerin, önerilerde bulunanların ’yazarak’ görüş belirtenlerin yazılarına dahi duyarlılık gösteremiyenlere daha ne denir, bilemiyorum!.. -------------------------------------------------------------------------------- Yorumlayan: mehmet2763 tarih 02.12.2006 kemal bey, size ve diğer arkadaşlara yorumlarından ötürü teşekkür ediyorum. İlçemiz için ciddi olan bir konuyu ele almışsınız. Nizip sabununun Nizip ekonomisi üzerine olan etkisi tartışılmaz. Fakat şu bir gerçek ki; sabunu yine bizim sanayicimiz öldürdü. Kendi aralarında yaptıkları rekabetle, Biri kötü yağ kullandı. digeri kalite düşürdü. Hammadde kullanırken ucuza mal edip çok kar edelim derken, bu sektör bu günkü duruma düştü. İkinci bir konu ise; sabun konusunda yılların vermiş olduğu deneyimin ve tecrübenin sahibi sanayiicimiz var. kullandıkları tesisat hep aynı gelişen teknolojiye hep uzak kaldılar şu anda üretim yapılan yerler hep aynı bir kazan bir sergi, Oysa HACI ŞAKİR , DURU, DOVE ve FAX gibi yıllar önce sabun üretimi yapan firmalar kaliteden ödün vermedikleri ve kendilerini sürekli yeniledikleri için şu anda şampuan, sıvı el sabunu, saç kremi başta olmak üzere temizlik ürünleri konusunda halen ayaktalar. NİZİP TİCARET ODASI VE SANAYİCİLERİMİZ BU KONUDA TOPLANTI YAPIP NİZİP SABUNU KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARI DERHAL ATMALIDIR. -------------------------------------------------------------------------------- Yorumlayan: dedekılıç tarih 14.12.2006 Sayın Kemal Cengiz bu konuyu gündeme getirdiginiz için öncelikle size teşekkür ederim.Bu sektörle ugraşan sabun sanayicileri bindikleri dalı kendileri kestiler.Çağımızın modern teknolojisine ayak uyduramadılar ve türkiyede ne kadar pislik mal varsa bunları NİZİP.’e doldurdular.Temizlik malzemesi adı altında mikrop ürettiler.Nizip sabunculuğu şu anda piyasada değer buluyorsa oda temiz mal üreten imalatçıların gayreti ile olmuştur.Temiz sabun yapan üreticileri destekliyorum.DEDE KILIÇ :İstasyon Mah. Muhtarı
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|