| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| 005_Davut ÖZGÜL |
|
Cevaplar: 8, Görüntülenme: 447
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|||
|
|
|||
|
|
|
|
Davut'çuğum ben Nizip imamhatip Lisesi sınavını geçemediğim için Nizip Lisesine yazıldım.Rahmetli Nabi hartavi ile olan rica minnet görüşmemiz de fayda vermedi.Biz sizin kadar şanslı degildik.O dönemin bereketi ve manevi havasını teneffüs etmek bile bir başkaydı.25 yıl öncesine götürdün beni.teşekkürler.
Ramazan TARHAN/HARİTA MÜHENDİSİ Her kişinin kendine ait bir değer yarğısı ve inancı vardır. Bir kişi için önemli olan bir şey başka bir kişi için önemli olmayabilir. Kişileri kendi penceremizden değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken, kişileri kendi inanç ve değerlerine göre değerlendirmek ve bu değerlere saygı göstermektir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili hocam , 80 li yillari merak eden biri olarak,yazinizi bir solukta okudum.ve elestirilerinizde size katildigim cok nokta olmakla beraber,son cümlenizdeki IMAM OLABILEN IMAM KALABILEN VE DE IMAM ÖLENLERE saygi ve hürmetlerinize egerki gercek anlamda imam olmak icin olmussa imam kalabilmek icin kalmissa,bende katiliyorum eger yok sadece bir ekmek kapisi olarak görüyorsa benim yanimda imamla elektirik ustasinin ya da herhangi bir meslek erbabinin hic bir farki yoktur .saygim hürmetimde diger meslek sahiplerine oldugu kadar olur.zaten imam cüppesini cikartirken GERCEK imam olarak cikartmissa , insanlar o nun cübbesi olmasada degerini bilir:KERAMET CÜPPEDE DEGIL hani.ve sunu da yeri gelmisken belirteyim.ve merak ettigim bir konudur herzaman icin.nicin bu imam (öyle gecinenler)para ya cok fazlasiyla önem veriyorlar.örnegin parayi vermezsen ölünün cenazesi yikanmiyor selasi okunmuyor.yapilsa bile yüzerini gözlerini eksiterek görülüyor bu isler.bunu burda dememin gayesi hocam sizi tenzih ederim ve GERCEK imamlari da.madem böyle bir toplantilar oluyor sorunlar ele aliniyor.bu konulari da bir aciklarsiniz.yoksa dile geliyorda bu tip sorunlar imamlar kaalemi almiyor.onlar böyle sorunlari kaale almassa bende onlari cüppesi var diye kaale almam.devletten ayligini alan bedavaya oturan elektirik su ödemeyen ,cocuklari genelde özel okullarda bedava okuyan imamlar.caminin temizligi ne para lazim diye esnafin yanina gidip DILENMESINLER(bu olaya bizzat sahit oldugum icin yaziyorum)istenen miktar 10 milyon liraydi 2007 de.ve böyle daha niceleri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sevgili Dost!
Nizip ilçemizde bahsettiğim yıllarda yani 30-35 sene öncesindeki sosyal doku,toplumun manevi dinamiklerle olan teşrik-i mesaisi...bütünüyle güzeldi.Modernizm,tüketim,varsıllık,imaj...herşeyimizi kirletti.Ogün gerçekten farklı bir misyonla kurulan ve farklı bir ruh hali ile tedrisine talip olduğumuz o mektepler de,okullar da artık yoklar.Onlar da biz de hepberaber kirlendik.Ve arınmak için aradığımız ırmak yüreğimizin içinde akıp durmakta! Selam ve hürmetle... |
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili hocam....
tesbitlerinizi tüm akl-ı selim sahiplerinin,sahibleneceği şüphesiz.....yıllardır vaaz ve hutbe dinleme eziyeti ile -sizin ifadenizle-mustarip ve muzdarip olan ben,,,sizin vaazınız ile o denli mesrur oldum ki..bunu anlatamam... imamlarımız hiç kusura bakmasınlar, dolu değiller ki bizlere bir şeyle anlatsınlar!tesbitleriniz bazı diyanet çevrelerince rahatsızlıkla karşılanabilir.ama diyanet camiası yahut dini çevreler artık kendilerini sorgulamak zorunda.çizginiz ve durmanız gereken yer ,durduğunuz yer olduğu kesin...sizi ilk dinlerken üstteki yazılarınızı o ilk günden ben hal dili ile okumuştum..bu yazınız hiç süpriz olmadı..Şöyle sordum" allahım bu adam ne kadar zor bir durumda? Resmi etiketi misyonu ve idealizmi tam bir tenakuz halinde...ortada her zaman olduğu gibi ,şekle takılmış bir cemaat ,bir toplum ,bir kurum sizden namaz kıldırmayı,kıssa anlatmayı,arabeskimsi teganniler bekliyor,,,kendisi bambaşka bir dünyada çırpınıyor.Durun kalabalıklar çıkmaz sokak ,diye haykırmak gereken onlarca durumla karşı karşıya...zor hocam zor..gerçekten zor..allah yardımcınız olsun...geleneksel çizgide imam olsaydınız,maddi rahat içinde olacaktınız..ama tercihize saygı duyuyorum..çırpınışızı duyacak ,feryadınızı duyacak dostluklar diliyorum size.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
AZİZ DOST!
Durumun nezaketini tespit etmeniz,vakıayı doğru okumanızla ilgili.Elbette zor bir durum.Ama salim bir kafa ile düşündüğümüzde; kolay olan ne var ki?! diyesi geliyor insanın.Sen,ben,biz...elbette zorluk(lar) içindeyiz.Belki de bizi güzelleştiren,olgunlaştıran da bu olsa gerek.Beled suresinde "İnsan zorluk içinde yaratılmıştır" kavl-i kerim'i de buna işaret etse gerek.Herşeye rağmen yaşamaya,bu kubbe altında hoş bir sada bırakmaya çalışanlara ne mutlu.Onlardan olabilmek dileği ile... Bu arada sevgili "Sakallı0727" kardeşimin ifadeleri benim meramımı tefsir sadedinde olmuş.Elbette keramet cübbe'de değil sevgili kardeşim.Ben de cübbenin dışında hangi elbise ile örtündüğümüzü ima ediyorum zaten.Elbise burada kinai(kinaye)olarak kullanıldı.Tıpkı Müddesir suresinde efendimize Rabbimizin "Ve siyabeke fetehhir" kişiliğini/elbiseni arındır temizle ...kavli gibi.Çırılçıplak insan olmak,imam olmaktan başka ne anlama gelebilir ki?Zira öncüler yiğit,cesur ve düz olurlar...Selam ve hürmetle... Sevgili Sakallı0727 ! Kucağınızdaki bebeğe dikkatle bakın saatlerce bakın be kadar saf,yalın,içten...olduğunu göreceksiniz.İşte o çırılçıplak olan bebek nefha-ı ilahiyi taşıyan Ademin oğludur.Henüz Kabil-Habil değil.Henüz cübbelere bürünmemişler yani.Para mevzuuna gelince,biraz amiyane olacak ama;para delikanlılığı bozuyor maalesef! "Zeugma-İnfilak" adlı kullanıcı kardeşimin Dyanet-Sen'den güzel bir haber aktarması bana nazire gibi olsa da, ben de,sevgili Zeugma'da,Murat Coşkun kardeşimizin de temas ettiği ızdırabı biliyoruz diye düşünüyorum. Konu davutozgul tarafından (05.10.09 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
cevabinizla demek istediniginizi daha net anladim hocam tesekkürler.hocam bu para olayina gelince ben bu olaylar yüzünden camiye bile gitmek icimden gelmiyor du türkiyedeyken.gözümle görünce de bile bile lades diyemezdim bu tip (paracil)hocalara.dolayisiyla onlarin arkasinda namaz kilmayi kendime yakistiramiyordum .hani burda en basitinden gidersek SEYTAN VESVESESI diyip isin icinden cikilabilir.ama daha önce o veseveseye neden olan olaylari ortadan kaldirmak lazim bence.ayrica agzini acinca ahiretten ,dünya malinin önemsizliginden söz eden imamlar(neden kendi söyledikleriyle hayatlari celisiyor)su an da almanyada yasiyorum ama yine ayni durum burda da söyz konusu (örnegin yemek dagitiliyor,dagitilan yemegin yarisi dökülüyor(bu olaylar camii icinde oluyor) kuranin hangi ayetinde oldugunu unuttum ama bir ayette söyle buyuruyor Cenabi ALLAH>>>yiyiniz iciniz israf etmeyiniz.ve o israflikta gözüm hocayi ariyor o kendi derdinde.aslinda ben bu veseveseye düsmeden gelip uyarmasi lazim cemaati.ama yok yok yok tanidigim 20 tane kendini hoca sanan yada imam sanan kisi vardiysa bunun 19 u bana göre söyledikleriyle ve yasadiklariyla tezatlik icindeydiler.o nun icin bana ne önerebilirsiniz hocam ben gercekten de günde bir kitap okumadan uyumam.(genel de kisisel gelisim, tarih fikih )okudukcada daha cok gicigima gidiyor bu anlattigim tipteki hocalar
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|