| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Tarihsel ve Kültürel İncelemeler |
Tarihsel ve Kültürel İncelemeler |
|||
|
|
|
|
|
|
Cevaplar: 12, Görüntülenme: 448
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|
||||
|
||||
|
Nizip Hakkında Merak Ettiklerimiz
Ben merak ettiklerimi buraya yazacağım.Bilen varsa cevap yazsın.Başka merak eden varsa o da sorsun..Biliyorsam cevaplarım.veya bilen varsa cevaplar.Bu şekilde birçok bilinmeyen konu hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi düşüniyorum.
1-İlk sorumu soruyorum..İsmet İnönü'nün Nizip'e bir ziyaret gerçekleştirdigini biliyoruz.Bunu çok duydum.Ancak hangi sıfatla ve hangi tarihte Nizip'e geldigini bilmiyorum.O'nu karşılayan belediye başkanımız kimdi? Nizip'te bir gece konakladı mı? bilen varsa bizi aydılatırsa memnun oluruz..
-__________________
Ramazan TARHAN/HARİTA MÜHENDİSİ Her kişinin kendine ait bir değer yarğısı ve inancı vardır. Bir kişi için önemli olan bir şey başka bir kişi için önemli olmayabilir. Kişileri kendi penceremizden değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken, kişileri kendi inanç ve değerlerine göre değerlendirmek ve bu değerlere saygı göstermektir. |
|
|
|
|
Bir zamanlar Saidi Nursi hazretleride Nizip'e uğramış. Hatta Nizip Ptt'sinden telgrafda çekmiş diye biliyorum.
Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
|
|
|
|
|
|
Ülkemizde deprem yönünden güvenilir bir zeminde bulunan Nizip'te en son hissedilen deprem 2008 yılında gerçekleşti.Merkezi Bozava olan bu depremin şiddeti 4.3 olmasına rağmen Nizip ve çevresinde de ciddi manada hissedilidi ve panige neden oldu.Ben hatırlayabildigim son 20 yılı taradığımda bir tek 1981 yılındaki 5.0 şiddetinde meydana gelen deprem aklıma geliyor.Sanırım merkezi Halfeti'ydi.Acaba sizin hatırladığınız Nizip'te hasarlı veya insan kaybı olan bir deprem meydana gelmiş mi?
Nizip'te Hissedilen en son meydana gelmiş deprem: Tarih................Saat ...........Kuzey....... Doğu ..........Derinlik ......Şiddet .....Merkez 05.09.2008 ...01:54:32 .....37.467K..... 38.543D ........10.0 ............4.3...... BOZOVA
Ramazan TARHAN/HARİTA MÜHENDİSİ Her kişinin kendine ait bir değer yarğısı ve inancı vardır. Bir kişi için önemli olan bir şey başka bir kişi için önemli olmayabilir. Kişileri kendi penceremizden değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken, kişileri kendi inanç ve değerlerine göre değerlendirmek ve bu değerlere saygı göstermektir. |
|
|
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
Bunun en önemli sebebinin Nizip patlıcanı olduğunu daha önce bilimsel olarak açıklamıştık ))
||
|
|
|
|
|
|
|
Nizip'te güvenlik için yapılan kaçış tünellerinin tamamı tahrip olmuş durumda.Ancak büyüklerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu tünellerin yerleri tahmini olarak bilinmektedir.kaçış tünelleri ile ilgili admin de bir kroki olacaktı..
|
|
|
|
|
|
||
|
Alıntı:
![]()
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|