| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Geleneklerimiz Anılarımız Unutulmadan burada paylaşalım. |
Geleneklerimiz Anılarımız |
|||
|
|
|
|
|
|
Cevaplar: 87, Görüntülenme: 10957
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|
||||
|
||||
|
ÇOCUKLUĞUMUN NİZİP’İNDEKİ OYUN Türleri
Nizipde geçmişde oynanan veya hala oynanmakta olan,çoğu yöremize has oyunları sizlerle paylaşmak istedim... Kısa bir giriş yapalım.
Oyun Nedir ? Oyun, zihinsel ve bedensel gelişmemizi sağlıklı bir şekilde sağlayan eğlendirici, dinlendirici ve oyalayıcı (boş zamanı değerlendirmek bazında) bir spordur. Basitinden karmaşıklığına; iki kişilik de olsa, çok kişi ile de oynansa her oyunun kendine özgü bir kuralı vardır. Oyunlar genellikle gruplar halinde oynanır ve de her türlü oyunlarda çocuklar ve gençler genellikle daha başarılı olurlar. Çünkü gençler ve çocuklar sosyal konumları; algılama, yetenek ve merakdürtüsü ve de zaman bolluğu açısından her koşulda eğlenmeyi daha çok becerirler.Kendi aralarında çeşitli oyunlar dahi icad ederler. Oyun Çeşitleri : Oyunları sınıflandıracak olursak; 1- Açık alanlarda oynanan oyunlar. 2- Evde oynanan oyunlar. 3- Hem açık alandahem de evde oynanan oyunlar. 4- Masa başında oynanan oyunlar. Nizip yöremizdeki birçok oyunlar hem açık alanda hem de evde oynanan oynanabilir türdendir. Deyip, çeşitlerine, açıklamalarına ve çizimlerime geçmeden, bayram öncesi noktayı koyalım. Hepinizin bayramını kutlar, oyun çağındaki çocuklarımızın gözlerinden öperim. Konu nizipli_mehmet tarafından (01.08.07 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
Çocukken ablalarım beni yanından ayırmazlardı,dolayısıyla hep kızların oyununa tanık oldum,çizgi,elim sende,sek sek vs. gibi oyunlar aklımda kalmış,biraz büyüyünce özgürlüğümü kazandım ve hep futbol oynadım.
Ben kimim..? HER IRK IRKIM OLMUŞ…HER RENK RENGİM, HER DİL DİLİM OLMUŞ…IRKÇILIĞIN GİREMEDİĞİ YÜREĞİMDEN SOR BENİ..KİM OLDUĞUMU MERAK EDİYORSAN KAFKAS KARTALI ŞEYH ŞAMİLDEN, KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYÜBİDEN SOR BENİ.. orhancelik27@windowslive.com Konu nizipli_mehmet tarafından (01.08.07 Saat 10:59 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|