| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Turizm ve Gezi Alanları |
|
Cevaplar: 16, Görüntülenme: 4362
|
Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
Tweetle
|
Kısa Linkler |
|
|||
|
|
|||
|
|
|
|
Mehmet gardaş ellerin dert görmesin. Ne güzel resimler çekmişsin, ne güzel yerleri dolaşmışsın. Tıpkı safariciler gibi gezip dolaşıp serüven tadında tarihe yolculuk yapmışsın. Resimleri ve yazını bir belgesel tadında okuyup kare kare resimleri inceledim. Sizlerin yanında olmayı çok isterdim, ama ne yazzık ki bu gün Pazar, Yani nöbetçiyim. Bu yazıyı bile saat 10,30 civarı sana yazıyorum. İnşaallah bir gün seninle tarihe yolculuk yaparız. Çalışmalarında başarılar dileğiyle esen kal....
|
|
|
|
|
|
Aslında bende size katılmak isterdim ama mümkün olmadı, bu alanlar bizim çocukluğumuzun geçtiği yerler, özellikle höyük çocukken ilk fırsatta üzerine çıkıp etrafı gözlediğimiz yüksek bir tepeydi bizim için, taa o zamanlardan aklımızda kalan belleğimize yerleşmiş bazı ifadeleri hala hatırlayabiliyoruz... üzerinde kaçak kazı yapanlar (o zamanlar şişlemişler derlerdi) etrafa saçılmış kırık küp v.b toprak kap parçaları..! bazen ayağımıza takılan topraktan yapılmış gereçler...
O günden bu güne değişen pek birşey yok yağmalanan tarih dışında ancak o kadar enterasan ki tarihi zenginlik o denli fazla ki yağmalama halen devam ediyor... Ne acı değil mi? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Abi bu fotoğraf hakkında bilgi verebilir misiniz? Harfler İbraniceye çok benziyor. İncilden pasajlar olabilir mi?
|
|
|
|
|
|
Süryanice olduğu sanılıyor. Fotoğrafı net çekmek mümkün değil. Ancak titiz bir çalışma ile kağıda aktarılmalı ve tercüme edilmeli.
Fakat duyumlarıma göre " Zamanında zalim bir hükümdarın baskısından kaçtık burada saklandık" benzeri şeyler yazıyormuş. Alparslan'ın komutanlarından Afşin beyin zamanında buraları yağmaladığıda hatırlanırsa, iki olayın birbiriyle arasında ilişki kurmak mümkün.
|
|
|
|
|
|
Gezinize iştirak etmemekle çok kaybetmişim meğerse,ama sağlık olsun bize özel bir seans yaparsınız artık.
![]() Performansınıza ve azminize hayranım,ellerinize sağlık ,bu vesileyle arşivimize güzel bir konu kazandırmış oldunuz.
Ben kimim..? HER IRK IRKIM OLMUŞ…HER RENK RENGİM, HER DİL DİLİM OLMUŞ…IRKÇILIĞIN GİREMEDİĞİ YÜREĞİMDEN SOR BENİ..KİM OLDUĞUMU MERAK EDİYORSAN KAFKAS KARTALI ŞEYH ŞAMİLDEN, KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYÜBİDEN SOR BENİ.. orhancelik27@windowslive.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Buram buram tarih kokan o yerleri greçekten bende görmek isterdim.Ancak bize sunduğun bu tanıtım için size teşekkür ve taktirlerimi sunuyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Her zaman emrinizdeyim. Hafta sonları müsaitim, ister aynı yere isterseniz farklı bir alanı kayda almaya gidelim. Benim planımda hafta sonu Zergildeki su kanallarını görüntülemek vardı.
|
|
|
|
|
|
elin gavurları japonyalardan amerikalardan gelip toprağımızı ve tarihimizi inceliyorlar biz ise 3-5 km yanımızdaki tarihten bihaberiz, ama neyseki admin abimiz gibi bir araştırmacımız var
sayesinde görmüş ve öğrenmiş oluyoruz.tşkler... |
|
|
|
|
|
|
|
|
çok dogru ibrahim yanı başımızdaki kültürel zenginliklerden bi haberiz vallahi, bende inşallah bu yaz gelirsem bir çok yeri gezicem nizipte,sitede olmasa ögrenemiycektim böyle güzel yerleri,bu konuda bizi aydınlatan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|