| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Geleneklerimiz Anılarımız Unutulmadan burada paylaşalım. |
Geleneklerimiz Anılarımız |
|||
|
|
|
|
|
|
Cevaplar: 56, Görüntülenme: 1783
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|
||||
|
||||
|
Söhürcü Gezmek ??
Gecmisten Beri Ailemden Gordugum Bi Gelenekti Bu . Dugun Olmadan Bir Gun Once Kina Gecesi Bittikten Sonra Gece Yarisi Butun Aile Ve Akrabalarla Davul Zurna Esliginde Disariya Cikilir Tanidik Insanlarin Evlerine Gidilir Yiyecek Vb Seyler Alinirdi Biz Burda Hala Bunu Devam Ettirmeye Calisiyoruz Merak Ettim Acaba Hala Memleketimizde Bu Gelenek Surdurulebiliyormu ? Cevaplarinizi Bekliyorum Yanlisim Varsa Lutfen Duzeltin....
-__________________
بِسْـــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم ::..αℓℓαн ιℓє σℓ∂υктαη ѕσηяα öℓüм ∂є, öмüя ∂є нσşтυя..:: |
|
|
|
|
İlk defa duyuyorum
|
|
|
|
|
|
Kına gecesi ilerleyen saatlerde, dümbelek eşliğinde kız evine gidilip birşeyler alınır. Böyle bir adet hatırlıyorum ama akrabaların evlerini dolaşmak falan bilemiyorum...
|
|
|
|
|
|
geçen sene büyük dayının oğlu evlediğinde kına gecesinden sora dümbelek ve zilli defle bizde söhürcü gezdik ilk önce kız evine gittik çiğ köftelik et ve tuzlu fıstık verdiler
diğer akrabalar çerez,şeker,çikolata.cola ,çay ,kahvegibi yiyecekler verdiler saat gece 2 de dayının evine geldik damda çiğ köfte yoğurdular çok eğlenceliydimustafa kanal abi bize kötek atan filan olmadı ![]()
|
|
|
|
|
|
Söhürcü gezmek...
Kına gecesinin ilerleyen saatlerinde (gece saat 1,2 hatta 3 gibi) akraba ve aile dostlarının evine çala oynaya gidilir. Zaten Söhürçü adının verilmesi de "Söhür" vakti yapıldığındandır. Ev sahibi o an evde ne varsa verir. Bu bulgur, sümüt, kola, et yani yenebilecek herşey olabilir. Birşey alınmadan kapıdan gidilmez. Daha sonra bu toplananlar oğlan evine götürülüp afiyetle yenir. Yukarı Oba'da hala uygulanır.
bireysel emekli, sadece üye... Konu Subutay tarafından (03.01.08 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ya ben küçükdüm ama iyi hatırlıorum.Büyük dayıma söhürcü geziyoz.AMa herkesi dolaştık varya.Hiç unutmuom oo bi türbe vardı herkes gider taş maş yapıştırırdı.Orda bi akraba oturuo adam Hacı ama.Gece ilk önce onun evine gitmiştik.Kapı açılır açılmaz millet içeri girdi Hacı amcayı yatağından kaldırıp çiftetelli oynatmışlardı yha bazen aklıma gelince gülüom yha.Güzel günler cabuk gecti.Ama inşallah ibrahim abiye söhürcü gezecem bende darbukayı ben calıcam metalim benim
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
İlginç bir gelenekmiş ama ilk defa duydum.
Ben kimim..? HER IRK IRKIM OLMUŞ…HER RENK RENGİM, HER DİL DİLİM OLMUŞ…IRKÇILIĞIN GİREMEDİĞİ YÜREĞİMDEN SOR BENİ..KİM OLDUĞUMU MERAK EDİYORSAN KAFKAS KARTALI ŞEYH ŞAMİLDEN, KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYÜBİDEN SOR BENİ.. orhancelik27@windowslive.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Admin bir, orhan iki. Buda duymamış söhürcü gezmeyi iyimi; siz nerede yaşısınız yoksa turist muristmisiniz Allah aşkına
![]() Bizim ibonun kına gecesinde ilk senden, Admin'in evine geleceğim hazırla yiyecekleri ve paraları Az mazdan kurtulaman ona göre; elini cebine atacan elini cebinden çıkarırken ikinizinde eli dolu olacak ona göre![]() Konu Mustafa KANAL tarafından (03.01.08 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
||
|
Mustafa Abi Admin'in ve Orhan Abi'nin evlerine birlikte gidelim. Artık nevaleleri şimdiden hazırlasınlar.
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|