| Taziye evleri | Şehitlerimiz | Vefat Listesi | Canlı Yayın - Sohbet ve Radyo | Nizip Haritası | Üye Haritamız | Üye Ol | Şifremi Unuttum |
|
|
| Ana Sayfa |
Köylerimiz
NiZiP |
Turizm Gezi
ZEUGMA |
Okulunuz |
|
İlan ekle | Firmanı Ekle |
Son Mesajlar
Mesajlar |
Kayıt Ol
Şifremi Unuttum |
| Tarım ve Sanayi Konuları Tarım ve Sanayi Konuları |
|
Cevaplar: 4, Görüntülenme: 350
|
Bu Kategoriye Konu Aç
Email ile gönder
Paylaş
|
Kısa Linkler |
|
|
||||
|
||||
|
Yediğimiz Tuza Dikkat!!
YEDİĞİMİZ TUZA DİKKAT!!
TUZ GÖLÜ KONYALILARIN PİSLİĞİNİ TAŞIYOR... Aşağıdaki bilgiler maalesef doğru... Sonra ' Türkiye neden kanserden kırılıyor.. ' diye soruyoruz..? Tuz Gölü, Van Gölü'nden sonra ülkemizdeki ikinci büyük gölüdür... Uzunluğu 80 km olan Tuz Gölü'nün genişliği 48 kilometreyi bulur... Geniş bir alanı kapsamasına karşılık çok sığ bir göldür... Dünyanın en tuzlu göllerinden biridir... Litresinde 329 gram gibi çok yüksek oranda tuz ihtiva etmektedir... Gölün bu özelliğini değerlendirerek tuz elde etmek amacıyla kıyılarında çok sayıda tuzla kurulmuştur... Bu tuzlalardan elde edilen tuz Türkiye'nin gereksinimi olan tuzun büyük bölümünü karşılamaktadır... Türkiye'nin oldukça kurak bir yerinde yer alması nedeni ile bu sığ bölgelerde çok yoğun bir şekilde buharlaşma görülür... Doğu kısmındaki körfez dışında tümüyle kuruyan gölün tabanında, kalınlığı yer yer 30 cm'yi bulan mevsimlik bir tuz katmanı oluşmaktadır... Tuz Gölü'nün en derin yeri sadece 2 m.'dir. Öteki kesimlerin derinliği sadece santimetrelerle ölçülebilmektedir... Göle dökülen en önemli akarsuları Peçenekozu Deresi" ile "Melendiz Çayı"dır. Coğrafya bilgileri aynen böyle diyor. Coğrafya bilgilerine girmemiş acı gerçek ise şudur: Tuz gölüne dökülen en büyük akarsu Konya' nın şehir kanalizasyonudur... Çumra yönüne verilen kanalizasyon bu doğrultu üzerinden Maalesef herhangi bir arıtmaya tabi tutulmadan doğrudan Tuz Gölü'ne akıtılmaktadır... Bir milyonu geçen şehir nüfusunun sanayi atıklarını da taşıyan şehir kanalizasyonu bizlere İyotlu ya da İyotsuz Tuz olarak geri dönmektedir... Bu faciaya dur demek ve tuzun kokmasına fırsat vermemek için Her sorumlu vatandasın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği inancı ile Bu mesajı ulaşabileceğimiz her kişiye gönderelim ve İlgilileri göreve davet edelim... Yoksa hepimizin yemeğinde Konya'lıların katkısı olmaya devam edecek.." Yrd. Doc. Dr. MUSTAFA DURAN PAMUKKALE UNIVERSITESI FEN-EDEBIYAT FAKULTESI BIYOLOJI BOLUMU 20017 DENIZLI Tlf : +90 258 213 40 30-1178 Cep : +90 533 436 12 97 Fax : +90 258 212 55 46 Arkadaşlar posta kutuma gelen mektubu paylaşmak istedim organik tuzdan başka tuz yemeyin derim Sadece bu yazı bana aittir, üstteki bilgiler alıntıdır. (Geçen gün Ankara'dan gelirken baktım insanlar üzerinde yürüyor, dikkatimi çekti bende durup üzerine çıktım,o beyaz görüntünün altında biraz eşeleyince zift gibi siyah bir toprak vardı; oradaki görevlilere sordum son 5 yıldır böyle olduğunu söylediler.) Konu nizipli_mehmet tarafından (21.10.07 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
Bu konuya mesaj yazabilmek ve resimleri rahat görebilmek için üye olmalısınız.
| Kısa Linkler | |
|
|