TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Muşterek Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gumruk ve Ticaret Bakanı Bulent Tufenkci, TOBB Yonetim Kurulu uyeleri ile Konsey Başkanları ve uyelerinin katılımıyla, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun evsahipliğinde gercekleştirildi.

Duzenlenen toplantıya Nizip Ticaret Odası nı temsilen Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı ve Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Odaları Konsey Uyesi Mehmet Ozyurt da katıldı.

Toplantının acılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konseylerin, Turkiye deki tum ticaret, sanayi, denizcilik ve tarım-hayvancılık sektorlerini temsil ettiğini, 81 ilde ekonominin kılcal damarlarını oluşturduklarını, boylece olumlu veya olumsuz her iktisadi gelişmeyi anında gorduklerini soyledi.

Konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrubenin, ekonomi yonetimi acısından fırsat olduğuna dikkat ceken Hisarcıklıoğlu, Bu salonda gorduğunuz ortam kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi icin, buyuk bir imkandır. İşte burada, bunu bilen ve bizzat yaşamış olan, bu camiadan cıkmış ve şimdi reel sektorden sorumlu makamlara gelmiş, kıymetli devlet adamlarımız bulunuyor. Toplantımızı onurlandıran iki değerli bakanımıza, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ye ve Gumruk-Ticaret Bakanımız Sayın Bulent Tufenkci ye, camiam adına teşekkur ediyorum. Her iki Bakanımız da sağolsunlar. Ozel sektor olarak kendilerinden hep destek gorduk. Kapılarını hep acık gorduk. Sıkıntılarımızı, problemlerimizi rahatlıkla ilettik, birlikte cozum aradık dedi.

-Gumruk ve Ticaret Bakanı Tufenkci

Gumruk ve Ticaret Bakanı Bulent Tufenkci de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında bugune kadar 1 milyon 488 binin uzerinde istihdam sağlandığını ifade etti.

Gizlice devlete sızan FETO uyelerinin iş dunyasını da "boş bırakmadığına" işaret eden Tufenkci, "Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan sokup atıyoruz. Bundan sonraki sızma teşebbuslerine karşı da uyanık olmamız gerekiyor. Odalar ve borsalar camiasının bu konuda gosterdiği hassasiyet icin teşekkur ediyorum." diye konuştu.

Tufenkci, oda ve borsa secimlerinin yaklaştığına dikkati cekerek, secimlerin adil rekabet şartları altında, demokratik bir ortamda ve şeffaf şekilde gercekleşmesine buyuk onem verdiklerini kaydetti.

Bu amacla gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Tufenkci, "Mevcut yonetimlerin ve yeni adayların, ekiplerin ve projelerin adil rekabet ortamında kardeşce yarışacağı ve sonucları itibarıyla ulkemiz icin hayırlara vesile olacak bir secim donemi diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

-Ekonomi Bakanı Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Bakanlık burokratlarının teşvik ve destekler konusunda bilgilendirmek uzere bazı illerde şirketleri ziyaret ettiklerini bildirerek, kağıdın uzerinde gordukleri tum unsurları yerinde gorme fırsatı yakaladıklarını anlattı.

Burokratların bu hafta Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman'da 250 firmayı ziyaret edeceklerini bildiren Zeybekci, bunların kendileri icin "beslenme" toplantıları olduğunu dile getirdi.