Nizip Ticaret Odası (NTO) Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt, Antep'e "Gazilik" unvanı verilişinin 96'ncı yıldonumu kutladı.

Ozyurt, yayımladığı mesajda, Antep halkının duşmana karşı eğilmediğini ve dunyaya ornek bir mucadele sergilediğini belirtti.

Turkiye Buyuk Millet Meclisinin (TBMM) 1921 yılında Antep'e "Gazilik" unvanı verdiğini hatırlatan Ozyurt, şehrin kurtuluşunda destan yazan Anteplilerin Gazilik" unvanıyla taclandırıldığına dikkati cekti. "8 Şubat, kentimizin destansı mucadelesini taclandıran Gazi unvanına sahip olmamızı sağlayan onemli bir gundur diyen Ozyurt, mucadeleden geri durmayan Gazianteplilerin zorluklarla mucadelesini bugun farklı alanlarda surdurduğune vurgu yaptı.

Dunya tarihinde "Gazilik" unvanı alan ilk ve tek şehrin Gaziantep olduğuna işaret eden Ozyurt, Yokluğa ve yoksulluğa rağmen inancıyla dunyaya ornek gosterilen kahramanlık destanını yazan Antepliler, dun olduğu gibi bugun de ornek gosterilen şehirlerin başında gelmektedir."

Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu mucadeleyi bugun ekonomide devam ettirdiğini anlatan Ozyurt, Antep i, Gaziantep yapan kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz." şeklinde konuştu.