Turkiye Ekonomi Şurası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ekonomiyle ilgili bakanların katılımıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde yapıldı.

Hisarcıklıoğlu istihdam cağrısını yinelerken, Dışarısı kotuleşirken iceride safları sıklaştırmalıyız. Reform ateşi parlasın ki masa başından ahkam kesen reyting şirketleri de mahcup olsun, utansınlar diye konuştu.​

TOBB un organize ettiği Turkiye Ekonomi Şurası, M. Rifat Hisarcıklıoğlu un ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Ozlu, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Mehmet Muezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Celik, Gumruk ve Ticaret Bakanı Bulent Tufenkci, Kalkınma Bakanı Lutfi Elvan ile Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Nizip Ticaret Odası nı temsilen Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gercekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, PKK ve DAEŞ gibi teror orgutlerinden sonra FETO'nun "hain" darbe girişiminin de ulkeye pek cok sıkıntı yaşattığını dile getirirken, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimizin basiretli duruşuyla bunların hepsini aşacak guce ve azme sahip olduğumuzu gosterdik." diye konuştu.

Artık 2017'ye baktıklarına dikkati ceken Hisarcıklıoğlu, yaşanan tum calkantılara rağmen ozel sektorun son bir yılda 155 milyar liralık makine ve techizat yatırımı yaptığını, 141 milyar dolarlık mal ihracatı gercekleştirdiğini, turizm, denizcilik ve muteahhitlik sektorlerinde 38 milyar dolarlık doviz geliri elde edildiğini kaydetti.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, "Yaşadıklarımız ve ortaya cıkan hakikatler bize, FETO, DEAŞ, PKK gibi teror orgutlerinin başını tamamen ezmeden guvenle ve tam kapasiteyle yolumuza devam etmekte zorlanacağımızı gosteriyor." Dedi.

Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'deki Turkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmaya, toplantının hayırlı olması temennisini ileterek başladı.

Ekonomiyle ilgili her adımı istişareyle attıklarını ifade eden Erdoğan, yine boyle bir istişare icin bugun bir araya geldiklerini belirtti. Değerler sistemlerinde istişarenin cok farklı yeri olduğunu, istişareyle yollarına devam ettiklerini bildiren Erdoğan, iş adamlarının ulkeye, şehirlere, sektorlere ilişkin goruşlerinin daima kıymetli olduğunu soyledi.

Erdoğan, Turkiye'nin son 14 yılda 3 kat buyumeside, yapılan istişarelerin buyuk katkısı bulunduğunu vurgulayarak, bugun ve bundan sonra yapılacak iş birliğinin 2023 hedefleri doğrultusundaki yuruyuşu hızlandıracağının altını cizdi.

-Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım da, TOBB uyelerine hitaben, "Her bir uye bir kişiyi istihdam etse 1,5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. İşte bugun burada Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayıyı artırdığımız zaman iki olunca 3 milyondan bahsediyoruz. Siz ekonomiyi buyutmek icin, insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak icin bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yuku sadece size taşıtmayacağız." dedi.

Şuranın ozellikle 2017'nin ilk gunlerinde yapılmasının ekonomi acısından cok onemli olduğunu ifade eden Yıldırım, ulkenin her bir koşesinden oda ve borsa temsilcilerinin gelmesiyle ekonominin nabzının Ankara'da attığını belirtti.

Yıldırım, Turkiye ekonomisinin, son 15 yılda buyumesiyle adeta bir destan yazdığını, 2016'nın son aylarında dunyadaki belirsizlikle beraber yaşanan kurdaki dalgalanmayla yine bazı cevreler ve dış ekonomik lobilerin Turkiye ekonomisi uzerinde bir takım oyunlar oynamak icin harekete gectiklerini soyledi.