Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin Nizip Ticaret Odası nı ziyaret ederek NTO yoneticileri ve uyeleri ile bir araya geldi.

Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu ve Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt, yonetim kurulu ve meclis uyeleri tarafından karşılanan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin i sıcak karşılamalarından dolayı Nizip Ticaret Odası uyelerine teşekkur etti.

11 Mayısta Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin 'e yapılan ziyarette Zeugma nın turizme acılması gerektiği konusunda ortak bir goruş oluştuğunu belirten Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt , Onemli turizm potansiyelimiz olan Zeugma nın tanıtımının yapılarak bir an once bolgemize kazandırılması gerekmektedir. dedi.

Ozyurt konuşmasını şu şekilde surdurdu, Bakan Yardımcımız Ali Şahin Bakanlık olarak Nizip icin hazırlanacak projelere her turlu destek sozu vermiştir. Bu kapsamda Temmuz ayı icerisinde AB Bakanlığı uzmanlarının katılımıyla Odamıza AB proje hazırlama eğitimi duzenlenecektir. İlcemiz adına turizmin gelişmesi artık onem arz etmeye başlamıştır. Cunku iller gibi ilcelerde potansiyel varlıklarını on plana cıkarmak adına calışmalar yapmaktadırlar. Uyelerimizin goruş ve onerileri doğrultusunda ilcemiz turizmi adına neler yapabileceğimizi "Ortak Akılla" ortaya koymamız gerekir. Orneğin, Ak-İş Ticaret ile Fevkani Kilisesi arasındaki yolda kadın girişimcilerimizi arttırmak adına kucuk işyerleri yapılması ve orada kadın girişimcilerimizin el emeğiyle uretmiş oldukları yoresel urunlerini satışa sunmaları ve bu yolun "Tarihe acılan kultur yolu" şeklinde dizayn edilmesi gibi fikirler oluşabilir. Tarihi evlerimizin restorasyonu olarak farklı bir fikirde geliştirilebilir. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Ali Şahin 'e odamızı ziyaret ettikleri icin kendilerine cok teşekkur ederim. şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak Nizip icin hazırlanacak projelere her turlu desteği vereceklerini vurgulayan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ise, Nizip ile ilgili turizm projelerinin bakanlığımıza sunulması ilcemiz turizminin gelişmesine onemli katkılar sağlayacaktır. dedi.

AB bakan Yardımcısı Şahin sozlerini şu şekilde surdurdu, AB Bakanlığı nın elinde onemli proje kaynakları bulunmaktadır. Bakanlığımıza bağlı ulusal ajansın elinde 2020 yılına kadar harcaması gereken 830 milyon Euro civarında bir kaynak var. Bu kaynak 2020 yılına kadar sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, universitelere ve eğitim kurumlarına proje karşılığında aktarılması icin tahsis edilmiştir. Bu kapsamda Nizip te bulunan diğer kurumlarla guc birliği yaparak Nizip Ticaret Odası onculuğunde sonuc odaklı AB projelerinin hazırlanıp bakanlığa sunulması acısından ve Nizip e kaynak aktarılması ile ilgili bir sıkıntı yaşamayız. Eğer bunu başarabilirsek Nizip icin onemli bir misyonu yerine getirmiş oluruz. ifadelerini kullandı.